Uusien pyörien esittelyviikko menossa – nämä 2022-mallit ottivat jo varaslähdön

Milanossa käynnistyvässä EICMA-näyttelyssä esitellään ensi vuoden uutuusprätkät. Moni merkki on ottanut jo varaslähdön ja paljastanut tulevia malleja etukäteen. Tässä tärkeimmät niistä.

Milanon kansainvälinen moottoripyöränäyttely on lajissaan maailman suurin. Tänä vuonna se on myös Euroopan ainoa merkittävä kansainvälinen moottoripyöränäyttely, joten periaatteessa siellä julkaistaan kaikki uudet kauden 2022 uutuudet. 

Vanhoina hyvinä aikoina näin olisi ollut kirjaimellisesti, mutta nykyään uutuusmalleista vuodetaan tietoja ja niitä esitellään myös virallisesti jo syksyn mittaan, jotta julkisuutta saadaan tasaisemmin kaikille uutuuksille. Milanolla on silti tietty taikansa, ja siellä nähdään lakanoiden alta paljastettavan varmasti useita merkittäviä uutuuksia. Ainakin Moto Guzzin V100 on yksi italialaisyleisön eniten odottamista malleista. Toinen italialaisvalmistaja Ducati puolestaan on esitellyt uutuuksiaan tasaisesti kahden viikon välein, ja vielä on jäljellä kaksi mielenkiintoista mallia. Osa eri merkkien tähän mennessä julkaistuista uutuuksista on täysin uusia malleja, osa pieninä erinä valmistettavia erikoismalleja ja osa asettuu siihen väliin.

Tässä kuitenkin lista jo aikaisemmin syksyn aikana esitellyistä 12 eri merkin noin 30 mallia tai mallisarjaa kattavasta vuoden 2022 uutuudesta, ja linkit niitä koskeviin artikkeleihin:

Aprilia

BMW

Buell

Ducati

Honda

Husqvarna

Kawasaki

KTM

MV Agusta

Suzuki

Triumph

Yamaha

Uusin numero