Ducati Streetfighter V2 yhdistää Panigalen suorituskyvyn ja Streetfighterin asenteen

Streetfighter V2 yhdistää 153 hevosvoiman tehon ja 178 kilon kuivapainon urheilulliseen mutta helppoon käsiteltävyyteen.

Ducati on odotetusti esitellyt V2-moottorisen Streetfighterin. Tekniikka on lainattu Panigale V2 -mallista, mutta ulkonäkö suoraan Streetfighter V4:stä. Valmistajan mukaan uutuudessa on Panigale V2:n DNA, mutta Streetfighterin aggressiivinen asenne. Niiden yhdistämisen tuloksena on syntynyt urheilullinen mutta helposti käsiteltävässä muodossa oleva nakupyörä. 

Panigalesta on riisuttu katteet ja ohjaustangoksi on vaihdettu leveämpi ja selvästi korkeammalle sijoitettu alumiinista valmistettu tanko. Panigale V2:n 155 hevosvoiman sijaan Streetfighterin huipputehoksi kerrotaan 153 hevosvoimaa ja vääntölukemaksi 101,4 newtonmetriä. Toisiovälitystä on Panigaleen verrattuna lyhennetty, jotta moottori reagoisi kaasukahvan liikkeisiin mahdollisimman terävästi normaaleissa katuajonopeuksissa.

Streetfighter V4:stä on lainattu terävät ulkomuodot ja V-muotoinen DRL-päiväajovalo. Ergonomiaa on muokattu Panigaleen verrattuna paremmin katuajoon sopivaksi. Satula on leveämpi ja pehmeämpi ja jalkatapit on siirretty eteen- ja alaspäin niin että ajoasento on väljempi. Streetfighter V2:ssa on isommista Ducateista tuttu alumiinimonokokkirunko. Yksipuoleinen takasvingi on 16 milliä Panigalen svingiä pidempi, millä on haettu parempaa vakautta. Etujousituksena on Showan 43-millinen Big Piston USD-teleskooppi ja takana Sachsin monojousitus. Molemmissa jousituksissa on esijännityksen sekä puristus- ja paluuvaimennusten säädöt. Jousitusten perusasetuksissa on haettu hieman pehmeämpää käytöstä ja painotettu maantieominaisuuksia. Ensiasennusrenkaina on Pirelli Diablo Rosso IV:t ja takarengas on ison Streetfighterin rengasta kapeampi, 180/60ZR17. Jarrut on lainattu suoraan Panigale V2:sta, eli Brembon M4-32 Monobloc nelimäntäiset radiaalisatulat yhdessä 320-millisten levyjen kanssa. 

Myös elektroniikkapaketti on peruja Panigale V2:sta. Kuusiakselinen liiketunnistin kontrolloi kaarre-ABS-jarrujen, luistoneston, keulimiseneston ja moottorijarrutuksen toimintaa. Myös kahteen suuntaan toimiva quickshifter kuuluu vakiovarustukseen. Ajoasetuksia on kolme: Sport, Road ja Wet. Lisävarusteena on tarjolla Ducati Data Analyzer -tiedonkeruu sekä Ducati Multimedia -yhteensopivuus. Mittaristona on 4,3-tuumainen TFT-värinäyttö. Värin valinta on helppoa, sillä tarjolla on punainen väri mustilla vanteilla.

Ducati Streetfighter V2 saapuu jälleenmyyjille joulukuussa 2021.

Moottori: nestejäähdytteinen V2, 955cc, desmodrominen ventttiliohjaus

Poraus x isku: 100 x 60,8 mm

Puristussuhde: 12,5:1

Teho: 153 hv / 10 750 r/min

Vääntö: 101,4 Nm / 9 000 r/min

Voimaisiirto: monilevyinen märkäkytkin luistotoiminnolla, 6 vaihdetta, ketjuveto

Akseliväli: 1465 mm

Istuinkorkeus: 845 mm

Caster / etujättö: 24 ast. / 94 mm

Tankin tilavuus: 17 litraa

Kuivapaino: 178 kg

Paino tankattuna: 200 kg

Öljynvaihtohuoltoväli: 12 000 km

Lisää kauden 2022 Ducati-uutuuksia:

Uusin numero