MV Agusta F3 RR – Hienosäädetty taideteos

Se on edelleen tyylikäs ja nopea kuten MV Agustan kuuluukin olla. Muutoksia on tehty ulkonäköön, moottoriin, aerodynamiikkaan ja ajettavuuteen. Urheilullisimmille kuskeille on tarjolla lisätehoa ja painonsäästöä tuova Race Kit -paketti.

Uusi F3 RR on F3-malliston lippulaiva. Valmistajan mukaan uudessa mallissa on tekniikkaa, jota ei ole ikinä ennen nähty F3-perheessä. Katteita on muokattu ja edessä on Firebladen viimeisimmän sukupolven muotoilua jäljittelevä ratkaisu, jolla haetaan parempaa aerodynamiikkaa, vakautta ja alaspäin painavaa voimaa suurissa nopeuksissa. Ratkaisun luvataan painavan pyörän keulaa alas kahdeksan kilon voimalla vauhdin ollessa 240 kilometriä tunnissa. Kuljettaja on entistä paremmin suojassa katteiden ja korkeamman tuulilasin takana. Uudelleen muotoiltu etulokasuoja on saanut vaikutteita MotoGP-pyörissä käytetyistä ratkaisuista.

Jo ennestään suorituskykyinen moottori on myös kokenut uudistuksia. Polttoaine suihkutetaan sylintereihin nyt aiempaa suuremmalla paineella. Pakoputkistokin on uudistettu, ja muutoksilla on saavutettu vielä täyteläisempi voima ja vääntö läpi kierrosalueen. Huipputehon ja -väännön lukemat ovat entisellään, 147 hevosvoimaa ja 88 newtonmetriä. Kahdeksanasentoinen luistonesto ja molempiin suuntiin toimiva quickshifter-vaihdeavustin kuuluvat varustukseen.

Jos lukemat eivät tunnu riittäviltä, niin Race Kit -pakettiin kuuluva hiilikuitukuorinen Akrapovic-vaimennin ja uudelleen säädetty ECU nostavat tehon 155 hevosvoimaan ja huipputehon kierrosluku nousee 250 kierroksella. Ulkonäköä paketti parantaa lisäksi mm. CNC-koneistetuilla jarru- ja kytkinvivuilla ja polttoainesäiliön korkilla. Ja kuivapaino laskee kahdeksan kiloa 165 kiloon.

Moottori: kolmisylinterinen rivimoottori, 798cc

Teho: 147 hv / 13 000 r/min (155 hv / 13 250 r/min)

Vääntö: 88 Nm / 10 100 r/min

Voimansiirto: monlevyinen märkäkytkin luistotoiminnolla, 6-vaihteinen kasettivaihteisto, ketju

Akseliväli: 1380 mm

Istuinkorkeus: 830 mm
Kuivapaino: 173 kg (165 kg)

Tankin tilavuus: 16,5 litraa

Toinen tuore MV Agusta -uutuus:

Ja tuore koeajojuttu Agusta Dragster 800 RR SCS -koeajosta:

Uusin numero