Vuoden 2022 erikoisimmat uutiset

Vuoden vaihduttua on aika tarkastella päättyneen vuoden tapahtumia, tässä tapauksessa vuoden erikoisimpia uutisia. Ja niitähän riitti.

Alla muutamia vuoden 2022 erikoisia tai ainakin yllättäviä uutisia.

Sähkömoottoripyöräkö äänetön? Mittaus, johon osallistui sekä perinteisiä että sähkömoottoripyöriä, osoitti täysin toista. Triumph Speed Triple RS jäi melussa sähköprätkän jalkoihin:

(klikkaa alla olevaa otsikkoa nähdäksesi alkuperäinen uutinen)

Tämän vuoden Dakar-ralli on käynnissä parhaillaan, ja 8500 kilometrin erämaarallissa voi tapahtua mitä tahansa. Mutta viime vuoden Dakarin yksi puhutuimpia kuljettajia oli juuri MotoGP-uransa lopettanut kilpailija, joka Dakarissa ehti tempaista jopa yhden pohja-ajan ennen keskeytystään:

Kypärä joka on hyväksytty kilpakäyttöön mutta ei kuitenkaan ole. Kilpailijat joutuvat varautumaan mitä eriskummallisimpiin tilanteisiin, varsinkin jos kilpailu käydään Kiinan maaperällä:

Alkuvuodesta kävimme tutustumassa moottoripyöräliikkeeseen, jossa kauppiaan yhteystietoina lukee pelkästään ”Kurko”:

Jos crosscountryn sääntöihin kerran lisätään, että osallistua voi myös matkaendurolla, niin jokuhan tietysti päättää kokeilla, miten kuuden tunnin endurance-kisasta selviää isolla Gessulla:

MissMP-kisan kuvauksissa tunnelma oli niin kuuma, että paikalle tarvittiin ihka oikea palokunta:

MotoGP-luokan Kimi Räikkönen eli Cal Crutchlow ei säästele sanaista arkkuaan. Kuivaan brittihuumoriin tottuneelle Crutchlowin sutkautukset saattavat tuntua piristäviltä:

Uusia moottoripyörämerkkejä ei markkinoille putkahtele kovin usein. Tai tällä kertaa puhutaan paluumuuttajasta:

Maailman kovimman prätkäkuskin valitseminen on käytännössä mahdotonta. Paitsi jos valinnalle löytyy mitattava suure:

Moottoriurheilua harvoin huomioidaan valtiovallan taholta. Varsinkaan sen korkeimmalta huipulta, kuten tällä kerralla:

Voiko yksi kilpailija olla niin ylivoimainen, että sääntöjä pitää sen takia muuttaa:

On mahdoton kuvitella kuljettajan tunteita siinä vaiheessa, kun hän ottaa ensimmäisen voittonsa MM-tasolla 284 MM-osakilpailussaan, joka samalla on hänelle 200. osakilpailu kuninkuusluokka MotoGP:ssä:

Uusin numero