Kostamolla kummallinen kypärä-case Macaossa

Erno Kostamo lähti Macaon GP-kisaan tarkoituksena ajaa replica-kypärällä, joka olisi samalla kunnianosoitus Eero Hyväriselle, joka ajoi Macaon kisassa podiumille vuonna 1985. Ensimmäisissä harjoituksissa Kostamon päässä tätä kypärää ei nähty, miksi?

-Onko se speciaalikypärä käytössä vasta itse kisassa, ihmettelivät ne jotka seurasivat keskiviikon ja torstain välisenä yönä Kostamon ajoa Macaon GP:n vapaissa harjoituksissa?

Siitä ei ollut kysymys, mutta annetaanpa Ernon itsensä kertoa miksi päässä oli valkoinen ruukku eikä puna-keltainen erikoismalli.

-Kypärän kanssa väännettiin eilen illalla melkein painiksi asti kiinalaisten kanssa. Kypäräni on FIM-hyväksytty ja se on heidän listalla. Mutta kypärät on tulleet tehtaalta ulos tämän vuoden alkupuolella ja kypärävalmistaja alkoi laittaa FIM-leimoja kypäriin vasta kesä-heinäkuussa. Vaikka meilllä oli esittää kaikki dokumentit ja kypärävalmistajan todistuskin asiasta, niin kiinalaisilla lukee säännöissään että se leima pitää olla kypärässä itsessään. Ilmoitin järjestäjille etten aja sitten koko kilpailua. Parin-kolmen tunnin neuvottelujen jälkeen annoin periksi, että he ostavat minulle uuden kypärän Hongkongista ja toimittavat sen aamuksi tänne.

Taisi lopulta viisaampi antaa periksi tässäkin asiassa.

Uusin numero