”Seuratkaa tuota kuljettajaa!” – MotoGP-kuski hätyyttelee Dakar-rallin tähtiä

Kumman uskoisit olevan Dakar-rallin tuloksissa tällä hetkellä ylempänä, kaksinkertaisen Dakar-voittaja Toby Pricen vai vielä viime vuonna MotoGP-sarjassa kilpailleen Danilo Petruccin? Arvasit väärin.

Dakar-ralli on vasta alkumetreillään, mutta ensimmäiset yllätykset on pyöräluokassa ehditty jo kokea. Kärkikolmikossa ajaa toki tuttuja kuljettajia, ykkösenä Daniel Sanders (GASGAS), kakkosena Pablo Quintanilla (Monster Energy Honda) ja kolmantena Matthias Walkner (Red Bull KTM Factory Racing), mutta tulosluettelossa on myös jotain aivan odottamatonta.

Viime kauteen MotoGP-uransa päättänyt Danilo ”Petrux” Petrucci ajaa Dakarissa Tech3 KTM Factory Racingin pyörällä, mutta ei mitenkään turistina. 514 erikoiskoekilometrin jälkeen Petrux on sijalla 13. Mutta mikä vielä merkittävämpää, niin hänen takanaan tulosluettelossa ovat mm. viime vuoden voittaja Kevin Benavides (ARG) sekä Dakarin kaksinkertainen (2016 ja 2019) voittaja Toby Price (AUS).

Kuka olisi uskonut tätä ennen Dakarin alkua? Onkin mielenkiintoista seurata, miten Petruccin vauhti jatkossa riittää muihin nähden.

Edit: niin ne tilanteet muuttuu, nyt Petrucci on ulkona kisasta koska ei onnistunut korjaamaan pyörää ajokuntoon maanantain erikoiskokeella. Pyörä kiikutettu helikopterikyydillä pois aavikolta ja kisa oli sitten siinä. Joka tapauksessa vauhti ehti yllättää monet.

Danilo Petrucci

Uusin numero