Can-Am palaa moottoripyöräbisnekseen

Can-Amilta on tulossa markkinoille neljä uutta moottoripyörämallia kaudella 2024.

Aivan outolintu ei Can-Am moottoripyörämarkkinoilla ole, vaan 1970-luvulla Can-Amilla kilpailtiin menestyksekkäästi motocrossin ja enduron arvosarjoissa. Saavutuksina oli mm. voitot International Six Daysilla sekä motocrossin AMA-sarjassa. Moottorit tulivat tuolloin Rotaxilta ja crossipyörissä itävaltalaismoottorien sanottiin olleen parhaimmillaan jopa kuusi hevosvoimaa tehokkaampia kuin lähimpien kilpailijoiden voimanlähteet. Viimeiset Can-Am -moottoripyörät valmistettiin 1987.

Can-Am on merkkinä yhä markkinoilla, ja varsin tunnettu globaaleilla mönkijä- ja SSV-markkinoilla. Se kuuluu BRP-konserniin (Bombardier Recreational Products), johon kuuluu myös suomalaisittain kiinnostava ja Suomessa valmistettava Lynx-moottorikelkkamerkki ja sen lisäksi myös mm. Sea-Doo -vesijetit.

Mönkijämarkkinoilla ollaan kovaa vauhtia ottamassa käyttöön sähkömoottorit, ja voimanlähteet soveltuvat muutoksin myös moottoripyöriin. Can-Am onkin tuomassa markkinoille neljä moottoripyörämallia, joissa kaikissa on sama runko sekä sama sähkömoottori. Eroja on mm. keulassa, takarungossa ja muotoilussa, jotta jokaiselle mallille saadaan oma luonteensa. Tänä tai ensi vuonna ei Can-Ameja moottoripyörämarkkinoilla vielä nähdä, mutta vuonna 2024 niiden pitäisi olla valmiita.

Uusin numero