Vuoden 2022 erikoisimmat prätkät Top10

Esittelimme vuoden 2022 aikana monia erikoisia moottoripyörämalleja. Yksikään näistä ei löydy myydyimpien mallien listoilta, mutta näiden ostajat sen sijaan esiintyvät mitä todennäköisimmin verotilastoissa eniten tienaavien listalla.

Osa näistä kymmenestä pyörästä on vielä prototyyppejä, joitakin valmistetaan piensarjoina, mutta yhteistä niille on että sellaisen omaksi saadakseen pitää joko olla nopea, varakas tai malttaa jonottaa riittävän pitkään. Jos etsit pyörää pitkillä huoltoväleillä sekä edullisilla vakuutuksilla ja käyttökustannuksilla, niin tuhlaat aikaasi jos luet tämän jutun. Koska näitä on vaikea panna paremmuusjärjestykseen, niin esitellään pyörät aakkosjärjestyksessä.

Sen muotoilussa on piirteitä premium-luokan italialaispyöristä kuten Ducatit, MV Agustat ja Bimotat. Mutta erikoisinta on kuitenkin tekniikka (klikkaa alla olevaa otsikkoa nähdäksesi alkuperäinen uutinen):

Näyttelijät ja urheilutähdet esiintyvät usein erikoisten prätkämallien keulakuvina, mutta harvinaisia ovat ne prätkätehtaat, joiden omistajina on Keanu Reevesin kaltainen tähti:

Ja niitä kanadalaisia moottoripyörämerkkejähän ovat… niin mitäs niitä nyt onkaan. Tässä yksi:

Café Racer -kulttuuri syntyi 1960-luvun alussa briteissä. Nyt sieltä on tulossa myös moottoripyörämalli, joka täyttää café racer -kilpurin aihion tunnusmerkit:

Kuten edellinen merkki, tämäkin tunnetaan isoista ja kalliista pyöristään, joissa vieläpä on käytetty erikoista V6-moottoria. Tämä uutuus on toista maata, paitsi että hinnaltaan tämäkin nousee edustusluokkkaan:

Tuskin kukaan väittää vastaan, jos sanotaan että kauneimmat moottoripyörät tulevat Italiasta. Tämä uutuus on tosin tyylien sekamelska, mutta siitä huolimatta – tai juuri siksi – se kaikessa erikoisuudessaan herättää huomiota ja siitä löytää koko ajan uusia yksityiskohtia, vaikka pyörisi kuinka pitkään ympärillä:

Mikä muutama vuosikymmen sitten oli ”normaalia”, on nyt uudelleen markkinoille tuotuna enemmän kuin eksoottista:

Mistä näitä brittiläisiä pikkupajoja oikein kumpuaa? No tietysti intohimosta moottoripyöräilyyn, mikä näkyy tässäkin tapauksessa:

Tämä merkki on yhtä vanha kuin Benelli (perustettu 1911), mutta tämän brittimerkin tuotanto on ollut pysähdyksissä yli 80 vuoden ajan. Tänä vuonna Levikset repee V10-moottorin voimalla:

Historian lehtien havinaa mutta modernilla nelitahtitwistillä. Vielä pitää odottaa puolitoista vuotta ennen kuin näitä saa:

Lue myös:

Uusin numero