Horex Regina Evo – 48 hevosvoimaa 40 000 eurolla, ostaisitko?

Sata vuotta täyttävä Horex tunnetaan V6-moottorisista premium-moottoripyöristään, mutta nyt saksalaismerkki esittelee yksisylinterisen ultrakevyen Horex Regina Evon. Yksisylinterisyydestä huolimatta kyseessä ei ole mikään halpismalli.

Sata vuotta täyttävä Horex juhlistaa syntymäpäiviään esittelemällä Regina Evo -mallin. Evo on sikäli oikeutettu lisäsana mallinimen perässä, että 1950-luvulla Horex valmisti yksisylinteristä Reginaa yhteensä yli 80 000 kappaletta. Horexin moottoripyörätuotannossa oli taukoa vuodesta 1956 vuoteen 2010, ja sen jälkeen merkki palasi markkinoille erikoisella VR6-moottorilla, jossa sylinterien välinen kulma on vain 15 astetta. 

Nyt mallisto siis laajenee kun Horex Regina tekee paluun, mutta nimellä Regina Evo. Kun 1950-luvulla mallin iskutilavuus oli joko 250 tai 400 kuutiosenttimetriä, niin nyt moottori on 600-kuutioinen ja kehittää 48 hevosvoiman tehon. Varsinainen erikoisuus on kuitenkin mallin hiilikuiturunko ja samasta materiaalista tehty takasvingi. Hiilikuitua on viljelty muissakin rakenteissa runsaasti, ja sen käytön selittää se että Horexin omistaa nykyisin kyseiseen materiaaliin erikoistunut C3 Carbon Group AG.

Jarruina on sekä edessä että takana Beringerin kaksimäntäiset satulat. Edessä tuplalevyjen koko on 260 milliä ja takalevy on halkaisijaltaan 240-millinen. Yksipaikkaisen pyörän istuinkorkeudeksi kerrotaan 790-810 milliä ja tankin valmistumateriaaliksi alumiini. 

Hiilikuiturungon ja siron ulkomuodon ansiosta Regina Evon kuivapainoksi kerrotaan vain 133 kiloa. Tehonsa puolesta Regina Evo sopisi juuri sopivasti A2-korttiluokkaan, mutta keveytensä ansiosta se ylittää A2-luokan sallitun tehopaino-suhteen, eli 0,2 kW/kg. Se ei noin 40 000 euron hintaisen pyörän ostajaa taida kuitenkaan haitata, että korttivaatimuksena on iso A. Mainittuun hinta-arvioon on päädytty siten, että Saksassa ilmoitetaan että ”hinta ei jää alle 30 000 euron”, joten meidän viisi prosenttia korkeampi arvonlisävero ja autovero huomioiden hintalapussa lukisi vähintään kymppitonnin suurempi lukema. Jos nimittäin Horexilla olisi maahantuoja Suomessa, ainakaan vielä sellaista ei ole. 

Uusin numero