Kove 400RR – 400-kuutioinen rivinelonen tekee paluun

400-kuutioisia rivinelosia ei markkinoilla ole viime aikoina liiemmin nähty. Nyt sellainen on tulossa, ja aivan uudelta suunnalta.

Japanilaisilla moottoripyörävalmistajilla oli menneinä vuosikymmeninä tapana valmistaa iskutilavuudeltaan pieniä, korkealle kiertäviä ja tehokkaita rivinelosia, mutta nyttemmin sylinterien määrä on pienempien iskutilavuuksien yhteydessä vähentynyt kahteen. Syinä muutokseen ovat valmistuskustannukset ja paino.

Nyt rivinelonen on palaamassa 400-kuutioisten sporttipyörien luokkaan, kun kiinalainen Kove (aikaisemmin Colove-nimellä tunnettu) esitteli 400RR-mallinimellä tunnetun pyörän. Tehoksi ilmoitetaan 67 hv / 13 500 r/min ja vääntölukemaksi 36 Nm / 12 000 r/min. Näillä. lukemilla nollasta sataan pitäisi taittua valmistajan mukaan 4,2 sekunnissa ja huippunopeutta kertyä 219 km/h. Painoa pyörällä on 158 kiloa.

Kove 400RR noudattelee ulkoisesti pitkälle sitä konseptimallia, jonka valmistaja aikaisemmin julkisti. Merkittävin ero on konseptimallin yksipuoleisen svingin vaihtuminen kaksipuoleiseksi, todennäköisesti edullisemman valmistuskustannuksen ja kevyemmän rakenteen takia. Led-ajovalojen yläpuolinen etukate on muotoiltu siivekkeeksi ja lisäksi katteiden sivuilla on isot MotoGP-tyylisen siivekkeet, ja samoin ilmanotto on kisapyörien tyylisesti edessä keskellä. Kove 400RR on tulossa myyntiin kotimaassaan Kiinassa kesäkuussa 2023. Mallin tulosta Eurooppaan ei vielä ole varmuutta.

Uusin numero