MV Agusta 921 S – Tuotantoon, kiitos!

MV Agusta on julkistanut 921 S café racerin konseptimallin, joka toimitusjohtaja Timur Sardarovin mukaan on tulossa myös tuotantoon.

Inspiraatio on haettu 50 vuoden takaa, vuoden 1973 MV Agusta 750S:stä. Nyt tämä klassikko halutaan tuoda 2020-luvulle kunnioittaen 1970-luvun alun muotoilua ja värimaailmaa, mutta luonnollisesti tämän päivän tekniikkaan käärittynä. 

Moottorina on 921-kuutioinen rivinelonen, mikä viittaa siihen että naftaliinista on kaivettu Brutalessa aikanaan käytetty moottori, joka on muokattu nykypäivän päästömääräyksiin sopivaksi. Tehoksi kerrotaan tässä vaiheessa 115,5 hevosvoimaa. Runko on Agustalle tyypilliseen tapaan teräsputkesta valmistettu, yhdistettynä alumiinilevyihin. 16 litran polttoainetankki on muotoilultaan aito 70-lukulainen, mutta sivuille on tehty ilmanottoaukot moottorille. Jousitus tulee Öhlinsiltä, ja vaimennuksissa on sähköiset säätömahdollisuudet. Jarrulevyt ovat 320-milliset, ja Brembon nelimäntäiset radiaalisatulat on maalattu punaisiksi, ja jäähdytysilmaa jarruille toimitetaan nykyiseen MotoGP-tyyliin näyttävillä ilmakanavilla. 

Kuivapainoksi kerrotaan 205 kiloa ja huippunopeudeksi 220 km/h. Sardarovin mukaan 921 S on tulossa tuotantoon vuoden 2024 puolivälissä.

Uusin numero