Vuoden 2018 luetuimmat uutiset Top10


MP Maailman nettisivuilla 2018 julkaistujen uutisten Top10-lista. Näitä uutisia luettiin eniten.

1. 122 km/h alamäessä – koeajossa Honda Monkey 125
Uuden Honda Monkeyn koeajo kiinnosti MP Maailman lukijoita kaikkein eniten. Muutenkin Monkey-uutisointi kiinnosti todella laajasti lukijoita, joten kaudeksi 2019 tulemme keksimään jotain mielenkiintoista Monkeyn ympärille.
Linkki uutiseen 122 alamäessä

2. 401 km/h – sivutuulesta huolimatta kovia tuloksia Kauhavan nopeusajotapahtumassa
Kova nopeus – ja erityisesti jos sellainen ajetaan huonoissa olosuhteissa – näyttää kiinnostavan lukijoita. 401 km/h tuloksen seisovalla maililla ajaneen Sami Takkusen kommentti ajon jälkeen ansaitsee hatunnoston: ”menihän se pyörä aika kyljellään ja pomppi melkoisesti mutta päätin antaa mennä vaan”. Kuinka moni muu ”olisi vaan antanut mennä?”
Linkki uutiseen 401 kmh sivutuulessa

3. ”Saako Honda Monkeyn kulkemaan 180 km/h?”
Tämä kysymys askarrutti ilmeisesti muitakin, sillä kyseinen uutinen oli vuoden kolmanneksi luetuin. Raotetaan salaisuuden verhoa sen verran, että tähän kysymykseen yritetään vuoden 2019 aikana löytää vastaus.
Linkki uutiseen Saako Monkeyn kulkemaan 180 kmh

4. Honda Monkeyn tekniset tiedot julki
Valtava kiinnostus 125-kuutioista Monkeyta kohtaan kulminoituu tähän uutiseen. Pelkästään 9,3 hevosvoiman teho ja 11 newtonmetrin vääntö eivät selitä kiinnostusta, vaan kyse on pyörämallin kulttiasemasta suomalaisessa moottoripyörä- ja erityisesti mopokulttuurissa.
Linkki uutiseen Monkeyn tekniset tiedot julki

5. Autovero alenee ensi tammikuussa – paitsi moottoripyörillä
Moottoripyörien verotuksen taso kiinnostaa luonnollisesti motoristeja. Joko epäoikeudenmukaiseen verotuskäytäntöön saataisiin parannusta vuoden 2019 aikana?
Linkki uutiseen Autovero alenee paitsi moottoripyörillä

6. Maailman myydyin moottoripyörä – Honda Super Cub lopultakin Suomeen
Jo vuodesta 1958 valmistettu Super Cub saapuu lopulta Suomeen. Kaikkiaan niitä on valmistettu yli 100 miljoonaa kappaletta. Se on muuten aika suuri määrä ja kyseessä on maailman ylivoimaisesti eniten valmistettu moottoripyörämalli. Jos kaikki Super Cubit asetettaisiin peräkkäisin, yltäisi jono yli neljä kertaa maapallon ympäri.
Linkki uutiseen Maailman myydyin mp Honda Super Cub Suomeen

7. SMOTO: moottoripyörien autovero poistettava ja ajaminen sallittava bussikaistoilla
Kun hiilidioksidipäästöt ja päästöjen vähentäminen ovat nousseet entistä enemmän pinnalle vuoden 2018 aikana, niin tässähän olisi jo kaksi lääkettä vähäpäästöisempään tulevaisuuteen.
Linkki uutiseen moottoripyörien autovero poistettava

8. Uusi 231-hevosvoimainen tehokuningas – Kawasaki H2 vm. 2019
Kawasaki on ainoa valmistaja, jolla on mallistossaan kompressoriahdettuja moottoripyörämalleja. Huipputehokas Ninja H2 saa kaudeksi 2019 lisätehoa ja elektronisten avustimien määrässäkin riittää ihmeteltävää.
Linkki uutiseen Uusi tehokuningas

9. Vuoden 2017 myydyimmät moottoripyörämallit Suomessa
Myydyimpien mallien listan kärjessä komeilevat 125-kuutioiset mallit, mikä on lajin tulevaisuuden kannalta ehdottoman hyvä asia.
Linkki uutiseen Vuoden 2017 myydyimmät mallit

10. Kawasaki julkaisi 231-hevosvoimaisten H2-mallien vm. 2019 hinnat
Tehon ja huippunopeuden lisäksi myös hinta voi olla mielenkiintoinen uutinen. Ainakin kun kyseessä on yksi markkinoiden äärimmäisistä moottoripyörämalleista.
Linkki uutiseen Kawasaki julkaisi H2-mallien hinnat

Uusin numero