Autovero alenee ensi tammikuussa – paitsi moottoripyörillä


Suomen autoveroa on laskettu portaittain alemmas vuosi vuodelta, ja ensi tammikuussa sitä pudotetaan vielä kerran. Suomen Motoristit ry. ihmettelee, miksi moottoripyörien autoveroa ei ole vastaavasti alennettu? Nyt on aika kohdella motoristeja samalla tavalla kuin autoilijoitakin.

Suomen Motoristit ry (SMOTO) haluaa tuoda tämän kipeän ja epäarvoistavan verokysymyksen jälleen keskusteluun. SMOTOn mukaan autoveron alentaminen on ulotettava myös moottoripyöriin.

– Aika on jo ajanut moottoripyöräilijöitä rankaisevan autoveron yli. Sääntelyn keventäminen ja normien purku on syytä viedä tällä kohden käytäntöön. Moottoripyöräkannan uusiutumisen edistämistä tarvitaan, jotta saavutamme vuoden 2030 ilmastopoliittiset tavoitteet, puheenjohtaja Marja Kuosmanen korostaa SMOTOn tuoreeseen ’Moottoroitujen kaksipyöräisten (M2P) kansalliseen strategiaan’ tukeutuen.

Motoristit maksavat uudesta moottoripyörästä kaksinkertaisen autoveron uuteen saman päästötason autoon verrattuna. Se ei voi olla oikein.

SMOTOn kantaa autoveron alentamismalliin tullaan käsittelemään Helsingissä 5.11. järjestettävässä IX Motoparlamentti -päättäjätapahtumassa, jossa johtavat kansanedustajat, virkamiehet ja asiantuntijat kohtaavat vuosittain.

– Suomessa on 300 000 motoristia, jotka odottavat merkittäviä poliittisia päätöksiä eduskuntavaaleihin valmistautuvilta edustajiltaan: motoristien äänen kuulemisesta selkeä merkki on tasapuolinen ja yhdenvertainen autoverotus autojen kanssa samalla tavoin päästöjen mukaan porrastettuna, Marja Kuosmanen päättää.

Uusin numero