Vuoden 2015 luetuimmat

Vuonna 2015 luetuimpiin artikkeleihin lukeutuu kilpailuja, draamaa, onnistumisia, skandaaleja ja uusia malleja. Tässä kuluneen vuoden top 10:

10. ”Hurjin moottoripyörä, jolla olen koskaan ajanut!”
Kevään odotetuimpiin koeajoihin lukeutui Kawasakin hurja Ninja H2R, jota Christer kävi ajamassa Losailin radalla Qatarissa. Kaiken nähnyt testipäällikkömme oli innoissaan kuin pikkupoika, kun häneltä kysyttiin fiiliksiä Kawasakin yli 300-hevosvoimaisesta tykistä. 

9. Honda CRF 1000 L – Africa Twinin paluu
Sijalta 9 löytyy toinen odotettu uutuusmalli, nimittäin Honda Africa Twin, joka esiteltiin yleisölle Milanon EICMA-messuilla. Malli on jo ehditty koeajaa, raportti on luvassa numeroon 2.16, joka ilmestyy 27. tammikuuta. 

8. Se on siinä! – Ajo Motorsportille Moto2-luokan maailmanmestaruus
Ajo Motorsport antoi vahvan näytön osaamisestaan. Moto2-luokassa debytoinut talli pääsi kauden päätteeksi juhlimaan maailmanmestaruutta, jonka nappasi nimiinsä Johann Zarco. 

7. Ei edes hidaste
Alaraajahalvaantuneen Ullan henkilökuva oli loppuvuoden hitti. Reilussa viikossa lukukertoja kertyi seitsemänteen sijaan oikeuttava määrä. 

6. Rossi raivoissaan: ”Marquez toimi Lorenzon henkivartijana”
MotoGP:n loppukauden tapahtumat herättivät voimakkaita tunteita ja spekulointia moneen suuntaan. Suosituin aihetta käsittelevä artikkeli, Rossin avautuminen, oli kuudenneksi luetuin vuonna 2015. 

5. Niklas Ajosta tuli nettihitti – maaliintulovideon näyttökerrat kipuavat kohti miljoonaa
Niklas Ajon näyttävä maaliintulo Assenissa nousi paitsi MotoGP-sarjan kaikkien aikojen pelastusten joukkoon, myös yhdeksi luetuimmista nettiartikkeleista. 

4. Aki Ajo ihmettelee poikansa saamien potkujen toteutustapaa
Niklas Ajo oli tapetilla myös hieman negatiivisemmissa merkeissä. RBA Racing Teamin menestyneimmälle kuljettajalleen tarjoamat potkut aiheuttivat kummastusta. 

3. Katuratakisat palaa Imatralle 2016
Imatranajon paluu ei ole pieni juttu. Siitä, että aihe kiinnostaa muitakin kuin allekirjoittanutta, kertoo vuoden kolmanneksi luetuimman nettiartikkelin titteli. 

2. Suomen MotoGP-hanketta hehkutetaan maailmalla: ”Se toteutuu!”
Kymi Ring ja pyrkimys saada MotoGP-kilpailu Suomeen on herättänyt positiivisia fiiliksiä Suomen lisäksi myös Dornan ja ulkomaisen median tahoilla. 

1. Toimittajat ja ”asiantuntijat” moottoripyöräilyn kimpussa
Vuoden luetuin oli Biken 8.15 pääkirjoitus, jossa käsiteltiin toimittajien ja asiantuntijoiden ilmeisesti patterin väliin juuttuneiden lelujen synnyttämiä perusteettomia antipatioita moottoripyöriä kohtaan. 
 

Uusin numero