Suomen MotoGP-hanketta hehkutetaan maailmalla: ”Se toteutuu!”

Viimeisimpänä Suomi-fanittajien laajaan rintamaan on liittynyt MotoGP-kuvioissa syvällä sisällä oleva saksalaismedia Speedweek.

– Tulevina vuosina MotoGP-sarjassa nähdään yllätyksiä ja niistä suurin on ehdottomasti Suomi. Vuosi 2018 lienee todennäköisempi kuin 2017, mutta tämä on varmaa: Suomen GP toteutuu, tykittää Speedweek.

KymiRingillä on
hyvä vauhti päällä

Suomen GP:tä puuhataan kovaa kyytiä Kymenlaakson Iittiin kaavaillulle KymiRing-moottoriradalle.

KymiRingin ratayhtiö omaa järjestelyoikeuksien osalta viiden vuoden mittaisen aiesopimuksen MotoGP-sarjaa hallinnoivan Dornan kanssa vuodesta 2017 alkaen.

MotoGP-sarjassa ajetaan ensi vuonna tuttu 18 MM-osakilpailun ohjelma. Sen jälkeen osakilpailujen määrää nostetaan, mutta Dornan toimitusjohtajan Carmelo Ezpeletan mukaan maltillisesti kahdella, eli 20:een.

MotoGP-kartalle on Suomen lisäksi toki tyrkyllä myös monia muita halukkaitta mm. Kazakstania, Brasiliaa ja Chileä myöten.

Todennäköisimmät uudet kisaisännät löytyvät tällä erää kuitenkin Thaimaasta ja Indonesiasta.

Dorna on jo vienyt Superbiken MM-osakilpailun Thaimaan maaperälle Buriramiin ja toisaalta GP-sarjassa mukana olevat merkittävämmät valmistajat haluavat Yamahan johdolla Indonesian jatkossa ehdottomasti mukaan.

Eksoottisimpana uutena kisaisäntänä näistä kaikista kandidaateista pidetään kuitenkin nimenomaan Suomea.
 

Uusin numero