Zero-sähkömoottoripyörät Suomeen

Sähköautoja näkyy jo liikenteessä, mutta -moottoripyörät ovat harvinaisempia. Tilanne saattaa kuitenkin lähiaikoina muuttua, sillä Bike World Oy aloittaa yhdysvaltalaisten Zero-sähkömoottoripyörien jälleenmyynnin Suomessa. 

Zeron valikoimista löytyy kaikkiaan kuusi mallia. Nakumali S:n lisäksi tarjolla on tehokkaampi SR, DS-allrounder on saanut rinnalleen suorituskykyisemmän DSR:n ja kaupunkienduro FX:stä on kehitetty supermotoversio FXS.

Sähköpyörien hankintahinta on perinteisiä pyöriä korkeampi, mutta sitä kompensoivat edulliset käyttö- ja huoltokustannukset. Akkuteknologian kehittymisestä kertoo pisimmillään yli 300 kilometrin toimintasäde yhdellä latauksella. 

– Zeron malleissa ei oikeastaan ole mitään varsinaisia huoltokohteita, vaan kyse on pikemminkin tarkistuksista, kertoo Oy Brandt Ab:n tuotepäällikkö Keijo Rouvali. 

Paperilla Zeron teholukemat saattavat tuntua pieniltä, mutta sähköpyörien suora vertailu polttomoottorein varustettuihin malleihin ei ole perusteltua. Kiinnostavampaa on se, että Zeron malleista löytyy vääntöä 92-144 newtonmetriä, ja maksimivääntö on tarjolla välittömästi, nollasta kierroksesta alkaen, mikä tarjoaa jännittävän ajoelämyksen. 

– Koko mallisto tulee koeajoon ja toivomme saavamme pyörät maahan ja kilpiin kahden viikon kuluessa, Rouvali toteaa ja toivottaa kaikki tervetulleeksi tutustumaan moottoripyöräilyn tulevaisuuteen. 
 
Zero-malliston hinnat alkaen 11 911,86 euroa (FX/FXS 3.3). 

Uusin numero