Yötyöt verottavat Virtasen rentoutta aika-ajoissa – Mertsalmi matkalla naisten crossimestariksi

Raahessa aamun aika-ajossa Virtaselta oli rentous hukassa, mutta pari nopeaa kierrosta tuottivat kolmanneksi kovimman ajan.

– Hiukan rytmiä rikkoo, kun on välillä yötöissä ja aika-ajot ovat aina varhain aamusta, kertoo Virtanen tiedotteessaan.

Ensimmäisen erän lähdössä Virtanen sinnitteli pitkään neljännellä paikalla ja nousi kolmanneksi kilpailemaan toisesta sijasta. Tällä kertaa kilpakumppani sai kuitenkin pidettyä takanaan erän loppuun saakka.

Pienikokoisena kilpailijana Virtanen joutuu hakemaan ns. varmaa ohituspaikkaa, sillä kontakti voi johtaa oman kilpailun epäonnistumiseen.

Toisessa erässä lähtö oli samansuuntainen ja Virtanen ajoi kolmannella sijalla. Tällä kertaa Virtanen kuitenkin haki agressiivisemmin ohituspaikkaa ja pääsikin nousemaan pian toiseksi ajaen tällä paikalla ajoi maaliin saakka.

Molemmat erät voitti Hanna Mertsalmi ja Virtanen ajoi ristiin sijoitukset Alavuden Maiju Mäen kanssa. Toisen erän ratkaistaessa Virtanen oli kokonaiskilpailujen toinen ja Mäki kolmas.

Liigan kokonaistuloksissa Virtanen nousi toiseksi neljän pisteen turvin ohi Anu Nummelan. Nummela on nyt kolmantena ja kauden parhaat tuloksesna ajanut Mäki neljäntenä.

Hanna Mertsalmi on Liigan johdossa ja todennäköinen kokonaisvoittaja tällä kaudella nyt 77 pisteen turvin.

Viimeiset Naisten Liigan osakilpailut ajetaan Imatralla 2. elokuuta ja Vantaalla 6. syyskuuta.
 

Uusin numero