Yllätys, yllätys: onko tässä Rossin uusi tallikaveri?

Suzukilla kilpailevan Maverick Vinalesin, 21, siirtymistä Yamahalle ehdittiin pitää pitkään jo selviönä sen jälkeen, kun Rossin nykyisen tallikaverin ja hallitsevan maailmanmestarin Jorge Lorenzon lähtö Ducatille kahdeksi seuraavaksi vuodeksi sai sinettinsä.

Vinales vahvisti vajaat kaksi viikkoa sitten Jerezissä ajetun Espanjan GP:n jälkeen, että hän tekee päätöksensä Ranskan osakilpailun aikoihin Le Mansissa.

Neuvottelut ovat käyneet kuumina ja viimeisimpien tietojen mukaan Vinales olisi sittenkin jäämässä Suzukille. Huhut ovat aina huhuja ja tässä tapauksessa villejäkin, mutta niiden mukaan Vinales olisi hinnoitellut itsensä ulos Yamahalta.

Rossi totesi jo taannoin, että hänellä ei ole väliä, kuka ensi kaudella kaveriksi Yamahalle tulee. Rossi nosti silloin enteilevästi esille myös Pedrosan nimen.

Hondan suunnalta ja tallipäällikkö Livio Suppon suulla on toisaalta toitotettu jo talvesta lähtien, että he pitävät Marc Marquezin ja Pedrosan jatkamista ehdottomana ykkösvaihtoehtona tulevaa suunniteltaessa.

Marquezin jatkosopimus on käytännössä enää julkistamista vailla, mutta kuka tulee tilalle, jos Pedrosa tosiaankin lähtee?

Jono on pitkä ja Pedrosa-huhun voimistuessa sen kärkeen ilmoittautui meneillään olevalla kaudella Hondan LCR-tiimissä kilpaileva Cal Crutchlow.

Isolla kohulla Moto3:sta suoraan kuninkuusluokkaan nousseella Jack Millerillä on kolmen vuoden mittainen sopimus HRC:n (Honda Racing Corporation) kanssa, mutta tällä kaudella Marc VDS-tiimin väreissä kisaavan varikoiden väriläiskän eväät eivät taida sittenkään riittää tehdastalliin. Eivät ainakaan vielä.
 

Uusin numero