Ylikantola pitelemätön Botniaringillä

Perjantain harjoitukset tosin myöhästyivät reippaasti, kun Honda Racing-rekan veturiin tuli torstai-iltana lähtöhetkellä tekninen vika: tiedonsiirto oli poikki moottorinohjausjärjestelmään.

– Seraava päivä meni korjaamolla ja pääsimme lähtemään myöhään iltapäivällä kohti Botniaringin rataa, jonne savuttiin kello 20 jälkeen. Harjoitusajot päättyivät 21.00, mutta saimme ajajille lisäaikaa harjoituksiin, kertoo sarjan puuhamies Erkki Tapaninen.

Lauantai päivä avautui Botniaringillä kylmänä ja tuulisena, mutta onneksi aurinkoisena. Aamulla ajettiin vapaat harjoitukset ja aika-ajot, sekä iltapäivällä kaksi starttia ilman sadetta.

Molempien starttien ykkössijat vei näytösluonteisesti viime vuoden Honda CBR500R Cupin voittaja Joona Ylikantola. Tommi Eronen ajoi puolestaan kahdesti kakkoseksi selvällä erolla ennen kolmanneksi päätynyttä, vasta 14-vuotiasta Aleksi Hyväristä.

Kyseessä oli Hyvärisen ensimmäinen Road Racing-kilpailu ja erityisesti ensimmäisessä startissa oli haviattavissa hermostuneisuutta. Toinen startti suijui huomattavasti paremmin, mikä näkyi myös kierrosajan huomattavasta paranemisessa.

Työkiireet pitivä Sami Pennan sivussa kisasta.

Superbiken EM-sarjassa mainiosta menestynyt Eeki Kuparin oli tulossa Botniaringin kisaan, mutta hänen oli sittenkin parempi olla rasittamatta vanhaa ja nyt vihoitellutta käsivammaa.

– Osanottaja pula vaivaa yhä edelleen Honda CBR500R-sarjaa. Syitä on monia. Tämän hetkinen taloudellinen tilanne on selvästi yksi suuri tekijä, mutta myös surkea kesä sää vesisateineen ei innosta monia osallistumaan kilpailuihin, tuumii Tapaninen.

Honda CBR500R Cupin pistetilanne:
1. Joona Ylikantola 135
2. Sami Penna 95
3. Arto Smedberg 58
4. Perttu Juntunen 42
5. Tommi Eronen 40
6. Aleksi Hyvärinen 32
7. Saku Räsänen 16

Uusin numero