Yamaha vahvin Qatarin MotoGP-testien päätöspäivänä – Rossi nousi takaisin kärkikahinoihin

Valentino Rossi #46, Yamaha
Yamahat lähtevät maaliskuun 10. päivänä starttaavaan MotoGP-kauteen 2019 vahvoista ennakkoasetelmista. Qatarissa Losailin radalla ajettujen kolmipäiväisten testien viimeisenä päivänä kaikki neljä Yamahaa olivat kuuden parhaan joukossa.

Vahvimmin Losailin testeissä esiintyi Yamahan tehdastiimin Maverick Vinales, joka oli ensimmäisen ja kolmannen testipäivän nopein. Toisenakin testipäivänä hän oli tulosten kakkonen, vain 0,057 Suzukin Alex Rinsin perässä. Vinales urakoi 50 kierrosta viimeisenä testipäivänä.

Testien suurin yllättäjä, Yamahan rookie-kuljettaja Fabio Quartararo jatkoi loistavia otteitaan kolmantenakin testipäivänä ajamalla heti Vinalesin jälkeen kakkoseksi. Quartararon tallikaveri Franco Morbidelli ajoi hänkin hyvin päätyen kuudenneksi.

Tulokset alkoivat näyttää kolmantena testipäivänä ”normaaleilta”, kun tutut tehdaskuskit kokeilivat vaihteeksi ajaa nopeita kierroksia ja nousivat tuloksissa tutummille sijoille. Marc Marquez Hondalla oli kolmas ja Valentino Rossi Yamahalla neljäs. Viidenneksi kiireisimmin radan kiertäneen Jorge Lorenzon ero Marqueziin oli 0,04 sekuntia ja Rossiin vain 0,002 sekuntia.

Päivän puheenaiheeksi nousi Pol Espargaro, joka ajoi 37 kierrosta ja nosti Kotarin värit tulosliuskalla peräti seitsemänneksi korkeimmalle riville. Toiseksi nopein KTM oli yllättäen Red Bull KTM Tech3 -tiimin Miguel Oliveira, kun toinen tehdaskuski Johann Zarco puolestaan jäi sijalle 22.

LCR Hondan Takaaki Nakagami oli kaatumisestaan huolimatta kahdeksanneksi nopein. Tiimikaveri Cal Crutchlow ahkeroi 39 kierrosta mutta oli tuloksissa vasta 17. Ducati-kuljettajat keskittyivät kisasäätöjen hakemiseen ja tekivät pidempiä stinttejä radalle. Danilo Petrucci oli päivän yhdeksäs ajettuaan yhteensä 43 kierrosta ja Andrea Dovizioson 50 kierroksen urakka päättyi sijalle 15.

Ducatin tavoin myös Aprilia haki kisasäätöjä eikä yrittänyt huippunopeita yksittäisiä kierrosaikoja. Andrea Iannone oli päivän 16. ja Aleix Espargaro 19. Sunnuntain nopein mies, Suzukin Alex Rins, löytyy sijalta 11. ja tallikaveri Joan Mir heti seuraavalta sijalta.

Kauden ensimmäinen MM-osakilpailu ajetaan samalla Losailin radalla Qatarissa.