MotoGP-testit Qatarissa: Suzukin Rins ykkönen – Rossi vasta 19.


Suzukin Alex Rins järjesti jättiyllätyksen Qatarin MotoGP-testien toisena päivänä ajamalla nopeimman kierrosajan. Yhtä suuria yllätyksiä olivat Jorge Lorenzon 18. sija ja Valentino Rossin jääminen sijalle 19.

Kympin kärki ajoi 0,662 sekunnin sisään ja TOP10-listalle saivat pyöränsä kaikki kuusi tehdastiimiä, mikä lupaa todella tasaista kilpailua tälle kaudelle.

Rins ei saanut kärkipaikkaa helpolla, sillä Yamahan tehdastiimin Maverick Vinalesin nopein kierrosaika oli vain 57 sekunnin tuhannesosaa hitaampi. Yksi päivän suurimmista yllättäjistä oli rookie-kuljettaja Fabio Quartararo, joka Yamahallaan kiersi Losailin radan kolmanneksi nopeimmin. Suzukin toinen kuljettaja Joan Mir oli päivän toiseksi nopein rookie 11. sijallaan ja vain 0,7 sekuntia kärjestä.

Yamahan päivä oli kaksijakoinen, sillä 51 kierrosta urakoinut Valentino Rossi löytyy tulosluettelossa vasta sijalta 19, yli sekunnin kärjestä jääneenä. Danilo Petrucci puolestaan oli nopein Ducati neljännellä sijallaan. Tallikaveri Andrea Dovizioso ahkeroi 53 kierrosta ja on tuloksissa sijalla 8. Ducatin tiimipäällikö Davide Tardozzi kertoi Ducatin ajatuksen rungon, moottorin, aerodynamiikan ja elektroniikan suhteen olevan selvä ja kuljettajat keskittyivät renkaiden kestävyyteen toisena testipäivänä.

Leikkauksesta kovaa vauhtia toipuva Hondan Marc Marquez alkaa olla kunnossa, sillä aikaisemmissa testeissä vain 40 kierroksen päivätahtia ajellut espanjalainen kiersi Losailin radan sunnuntaina peräti 60 kertaa ja oli nopein Honda viidennellä sijallaan. Tallikaveri Jorge Lorenzo paransi ensimmäisen testipäivän noteeraustaan yli sekunnilla, mutta sekään ei riittänyt kuin Johann Zarcon KTM:n ja Valentino Rossin väliin tuloksissa sijalle 18.

Aprilia keskittyi aerodynamiikan testaamiseen ja Aleix Espargaron kuudes sija tuloksissa on ehdoton yllätys. LCR-Hondat olivat hyvässä vauhdissa kun Takaaki Nakagami oli 7. ja Cal Crutchlow 9. TOP10-listan viimeisen sijan nappasi KTM tehdastiimin Pol Espargaro.

MotoGP-testit, Losail/Qatar, toinen päivä:
1. Alex Rins, Suzuki, 1.54,593
2. Maverick Vinales, Yamaha, +0,057
3. Fabio Quartararo, Yamaha, +0,315
4. Danilo Petrucci, Ducati, +0,360
5. Marc Marquez, Honda, +0,411
6. Aleix Espargaro, Aprilia, 0,580
7. Takaaki Nakagami, Honda, +0,582
8. Andrea Dovizioso, Ducati, +0,612
9. Cal Crutchlow, Honda, +0,654
10. Pol Espargaro, KTM, +0,662

Uusin numero