Ville Valtonen aloitti hyvin hyvätasoisessa Alpe Adria –sarjassa Slovakiaringillä

Sarja on nostanut suosiotaan ja se vetää yhä enemmän hyvätasoisia RR-kuljettajia. Alpe Adria –sarjan avauskilpailu keräsi mittavan joukon Endurancen MM-sarjaan osallistuvia kuljettajia. Ajetaanhan MM-osarjan toinen osakilpailu Slovakiaringillä tulevana viikonloppuna 12.-13. toukokuuta.

Kutistuneesta Saksan kansainvälisestä IDM-sarjasta on myös tullut muutama kuljettaja tähän suosittuun kuuden osakilpailun sarjaan, jotka ajetaan Keski- ja Itä-Euroopan maissa.

Superbike-luokassa aika-ajon nopein oli australialainen Broc Parkes, Valtosen lähtöruutu oli 12. Luokassa oli 34 kuljettajaa.

Molemmat kisaerät voitti saksalainen Julian Mayer, ja Ville Valtonen kaasutteli seitsemänneksi. Paalupaikalta startannut Parkes keskeytti ja hän ei pystynyt ajamaan toista kisaerää.

Toinen Superbiken kilpailu oli voittajan osalta avauserän toisinto Mayerin ajaessa ruutulipulle voittajana. Valtonen toisti ensimmäisen erän seitsemännen sijansa. Ville kertoo sarjan taustakuvioista, että esimerkiksi Superbike-luokassa eri rengasmerkkien kesken on kova taisto.

– Kisaviikonloppuni oli ihan hyvä ja sarja oli odotetun kovatasoinen. Ensimmäisen erän ajoni oli kyllä osaltani maksimisuoritus. Sunnuntain kisaa varten saimme aamun lämmittelyssä parannettua vauhtia ja toiseen kilpailuun lähdin vauhdin suhteen paremmissa asetelmissa.

– Kilvanajo oli kärjessä kovaa, ja edessä olevat ”vaihtoivat maaleja pyöristään” tiukoissa tilanteissa. Kovasti tavoittelin kisan neljättä sijaa, mutta jäin seitsemänneksi. Eroa neljänteen sijaa jäi vain sekunti, Valtonen kertoo tuntemuksiaan Slovakiaringin kisaeristä.

Jasmin Sarjoksella oli viikonloppuna jonkin verran murheita ajamisessa muun muassa takaiskarin toiminnassa ensimmäisessä Superstock 600 –kisaerässä, jossa hän oli 13.

Sunnuntain kilpailuun Jasminin pyörään laitettiin uusi iskari, ja kulku parani kierrosajoissa. Jasmin sijoittui toisessa erässä sijalle 12.

Sarjan seuraava osakilpailu on Puolan Tor Poznanassa 25.-27.5. toukokuuta.

(poistettu Smrz’ä koskeva virhe / 22.21 – 10.5.)