Vantaan SM-viikolla ratkotaan SuperEnduron ja X-trialin Suomen mestaruudet

Ratamestarina SuperEndurossa toimii Niki Ahola tukenaan koko Vantaan Moottorikerhon endurorataryhmä.

”Kisan filosofia on, että kuskit ajavat toisiaan vastaan – ei selviytyäkseen radan läpi”, sanoo enduron SM-mitalisti Niki Ahola. Ahola tiimeineen on suunnitellut radan jouhevaksi, rytmikkääksi ja erittäin ajettavaksi.

SuperEndurossa kisakaavioon otetaan enintään 32 kuljettajaa, joista kahdeksan parasta karsitaan kolmiosaiseen finaaliin.

Rata auki kilpailijoille etukäteen

SuperEnduro-rata rakennetaan Lavankoon pysyväksi ja se avataan kilpailijoille jo hyvissä ajoin ennen kisaa. Rata on ajettavissa heti sen valmistuttua normaalia ratamaksua tai ilmoittautumismaksua vastaan.  Radan avautumisesta tiedotetaan kesäkuun alkupuolella.

X-trial rata pysyvästi Vauhtikeskukseen

Vantaan Vauhtikeskukseen rakennettava X-trial-rata jää motocross-radan varikon kulmaan pysyväksi.

”Suomessa ei ole varsinaista trial-puistoa ja sellaisen rakentaminen Lavankoon antaa trialille uutta huomiota offroad-harrastajien piirissä”, sanoo trial-taustan omaava VMK:n puheenjohtaja Pasi Jaatinen.

Lavangon X-trial-radan suunnittelee kokenut kolmikko Joa Hindren, Jussi Haapanen ja Tommi Ahvala. Finaalissa nähdään tänä vuonna alkukilpailun ja välierän perusteella neljä parasta trial-taituria.

Yle televisioi molemmat kilpailut MM-futiksen välipalana

SM-viikon avaava SuperEnduro ja X-trial televisioidaan Ylen kanavilla samana iltana jalkapallon MM-kisojen välipäivänä.

Lopullinen kilpailuaikataulu julkaistaan viikolla 23. Alustavan aikataulun mukaisesti Enduron finaalit aloitetaan klo 14.45 ja trialin finaali klo 17.30.

Uusin numero