Uudistunut ja elävöitetty KTM 1290 SUPER DUKE GT on matkamoottoripyörien ’The Beast’

KTM 1290 SUPER DUKE GT

KTM:n räyhein pitkän matkan moottoripyörä on kehittynyt entistä ehommaksi alkuperäisen’The Beast’ SUPER DUKE:n jalanjäljissä; ilmiömäinen moottorin suorituskyky, huippuunsa hiottu käsiteltävyys ja rataominaisuudet yhdistettynä pyörään, jolla on ilo ajaa pitkiä matkoja mutkateillä sekä kurvata tiukempiinkin kaarteisiin.

Viimeisimmän sukupolven 1,301 cc 75° V-twin LC8 -moottorilla varustettu matkapyörä kipuaa entistä lähemmäs R -mallin sisarustaan. Moottoria on päivitetty uusilla resonointikammioilla, titaanisilla imuventtiileillä sekä muutoksiin optimoidulla moottorin ohjelmoinnilla, joka tuottaa uskomattomat 175 hevosvoimaa ja 141 Nm väännön. Lyhyesti voidaan siis sanoa, että voima on kokonaisuudessaan saatavilla entistä vaivattomammin ja pehmeämmin myös matalammilla kierroksilla. Vakiovarusteena löytyy nyt myös Quickshifter+, joka mahdollistaa vaihteiden saumattoman vaihtamisen molempiin suuntiin.

KTM 1290 SUPER DUKE GT on myös todellinen tekninen voimanpesä täynnä KTM:n viimeisintä kuljettajaa avustavaa teknologiaa; kallistuskulmaa lukeva jarrujärjestelmä, luistonesto ja helposti napista valittavat ajomoodit – uutuutena GT -mallissa nyt myös ’Track’-vaihtoehto, joka laajentaa entisestään elektronisten lisävarusteiden säätömahdollisuuksia. Nämä mahdollistavat kuljettajalle entistä vakuuttavamman ajokokemuksen uuden GT:n puikoissa olivatpa olosuhteet millaisia tahansa.

Muutoksia on kokenut myös GT:n 6.5 tuumainen TFT-näyttö; se on grafiikaltaan täysin uusittu ja käyttötarkoitukseensa kehitetty; kokonaisvaltainen informaatio pyörästä on saatavilla helposti yhdellä vilkaisulla ja täysin suorasta auringonpaisteestakin huolimatta. Myös navigointia valikoissa on helpotettu vaihtamalla yleisvalikon ja vakionopeudensäätimen valitsimen paikkoja.

Tunnistettavan DUKE -ilmeen antaa myös uusittu LED-etuvalomaski. Päivä-ajovalosta vastaavat tehokkaat LED -polttimot, joita tehostavat tarvittaessa KTM:n etuvalomaskiin tyylikkäästi integroituun jäähdyttimeen kiinnitetyt kuusi erittäin kirkasta LED- polttimoa. Polttoainetankin ilmanohjaimiin on integroitu myös kaarreajovalot.

WP:n uuden sukupolven semi-aktiivinen alusta on KTM:n toistaiseksi hienostunein kokonaisuus; sensorit lukevat tien pintaa voidakseen jatkuvasti säätää kuljettajalle optimaalisimman kokonaisuuden. GT:n esijännitys on mahdollista säätää optimaaliseksi täysin ilman työkaluja, napin painalluksella valitset asetuksen sen mukaan, oletko tien päällä yksin, kaksin vai pidemmällekin reissulle sopivan varustuksen kanssa. Valittavanasi on kolme erilaista esiasetusta vastaamaan käyttötarkoitustasi; Comfort, Street ja Sport.

Valittavana on kaksi värivaihtoehtoa, musta ja valkoinen, sekä aiempaa enemmän säilytystilaa pienille tavaroille tankin molemmin puolin; USB-portin sisältävä roisketiivis säilytyskotelo, joka mahdollistaa puhelimen ja muiden elektronisten laitteiden latauksen ajon aikana. Vakiovarustukseen kuuluvat nyt myös lämmitetyt kahvat.

KTM MY RIDE-matkapuhelinyhteys päivittyy GT:ssä navigaatiolla, joka ohjaa sinut selkeästi käännöksestä toiseen. Tuttuun tapaan KTM MY RIDE mahdollistaa myös audio-sisällön toistamisen ja puheluihin vastaamisen ajon aikana.

KTM 1290 SUPER DUKE R

Jo ennestään segmenttinsä suorituskykyisimmän moottoripyörän, KTM 1290 SUPER DUKE R:n, räyheää ulkomuotoa on korostettu uusilla grafiikoilla mallivuodelle 2019. Teknisesti uniikki kokonaisuus yhdessä äärimmäisen tehokkaan moottorin ja tasapainoisen alustan kanssa luo ajokokemuksen vailla vertaansa – riippumatta ympäristötekijöistä. Pitkälle viety tekniikka tarjoaa myös ensiluokkaiset turvaominaisuudet.

Uskomaton 177 hevosvoiman maksimiteho vaatii kuljettajalta myös kontrollia, jota on korostettu leveällä ja matalalla ohjaustangolla, Brembon jarruilla, kallistuskulmaa lukevalla ABS -jarrujärjestelmällä, kilpapyöriin perustuvalla WP:n jousituksella ja monitoimisella TFT – värinäytöllä äärimmäisen kirkkaita LED -valoja unohtamatta.

Lisävarusteensa saatava ’Track Pack’ -varustelu sisältää luiston- ja sutimiseneston, kolme vaihtoehtoista kaasuvastetta ja keulimiseneston on-off -valinnan. Valittavanasi on myös’Performance Pack’, joka tuo molempiin suuntiin vaivattomasti toimivan Quickshitfer+ – vaihdeavustimen ja takapyörän haitallisen lukkiuttumisen estävän MSR (motor slip regulation) -toiminnon käyttöösi. Lisäksi varusteluun kuuluu avaimeton RACE ON -käynnistys ja monipuolinen KTM MY RIDE, joka mahdollistaa audio-sisällön toistamisen ja puheluihin vastaamisen ajon aikana.

Laajan valikoiman lisävarusteita tarjoaa KTM PowerParts -mallisto. Olipa kyseessä pyörän ulkonäön viimeistely, huippuunsa viety suorituskyky tai juuri sinun tarpeisiisi vastaavien käyttöominaisuuksien korostaminen, löydät vastauksen lähimmältä KTM -jälleenmyyjältäsi.
Uudet grafiikat luovat viimeisen silauksen mallivuoden 2019 KTM 1290 SUPER DUKE R – malliin – täysiverinen, kerskailematon nakupyörä, todellinen ’The Beast’.

 

KTM 1290 SUPER DUKE GT
– Uusi, SUPER DUKE R:ään pohjautuva moottori päivitetyillä resonointikammioilla, titaanisilla imuventtiileillä ja muutoksiin optimoidulla moottorin ohjelmoinnilla
– Molempiin suuntiin toimiva Quickshifter+ -vaihdeavustin vakiona
– 6.5 tuuman TFT -värinäyttö GT -malliin optimoidulla näkymällä
– Uusi, säädettävämpi tuulisuoja
– SUPER DUKE R:stä tuttu LED -etuvalomaski
– Viimeisimmät WP:n semi-aktiiviset iskunvaimentimet
– Enemmän pientavaroiden säilytystilaa integroituna pyörään, myös USB-latausliitäntä roisketiiviissä säilytyskotelossa
– Lisävarusteena saatava ’Track mode’
– Vakionopeudensäätimen uusi sijainti tangon vasemmalla puolella
– Lämmitetyt kahvat ja kahvasuojat vakiona
– Kaksi uutta värivaihtoehtoa
– KTM RACE ON -avaimeton käynnistys
– KTM MY RIDE -bluetooth-yhteys nyt audiotoiston ja puheluun vastaamisen lisäksi navigaatiolla

KTM 1290 SUPER DUKE R
Jo ennestään segmenttinsä suorituskykyisimmän moottoripyörän räyheää ulkomuotoa on korostettu uusilla grafiikoilla mallivuodelle 2019!

 

Lisätiedot uusista KTM 2019 Street -malleista julkaistaan 6.11.2018 Milanon EICMA – messuilla.

 

Uusin numero