Triumph-moottoreilla lisää vauhtia Moto2-luokkaan – kisamatkalla kilometrin edellä maalissa

Brad Binder #41, Red Bull KTM Ajo
Red Bull KTM Ajon Brad Binder heilutti tahtipuikkoa Jerezin viimeisimmissä Moto2-testeissä. Suurin uutinen oli kuitenkin se, miten paljon uudet 765-kuutioiset Triumph-moottorit parantavat pyörien suorituskykyä.

Jerezin testien tulosluettelosta nähdään, että koko TOP20-lista sijoittuu alle sekunnin sisään kärkikierrosajasta. Triumph uutisoi testien jälkeen, että testien koko 20 pyörän kärkiryhmä myös alitti Moto2-luokan virallisen kilpailussa ajetun rataennätyksen. Binderin testeissä ajama nopein kierrosaika oli 1.40,982. Toiseksi nopein oli Sam Lowes, jonka ero Binderiin oli jamesbondmainen 0,007 sekuntia. Vain nämä kaksi kuljettajaa alittivat 1.41 kierrosajan.

Viime vuoden Jerezin kisan voittoon ajaneen Pons HP40 -tallin Lorenzo Baldassarin paras kilpailussa ajama kierrosaika oli 1.42,480. Paalupaikalta kisaan lähteneen Baldassarin paras aika-ajokierros sujui aikaan 1.41,925. Vuonna 2017 kisan nopein kierros kirjattiin Franco Morbidellille lukemin 1.42,596 ja nopein aika-ajokierros Alex Marquezille 1.42,080.

Tämän vuoden Jerezin testeissä Brad Binder ajoi siis sekunnin nopeammin kuin Baldassari viime kauden Jerezin kisan aika-ajoissa ja puolitoista sekuntia nopeammin kuin tämän nopein kisakierros. Moto2-kilpailun pituus Jerezin radalla on 25 kierrosta. Jos kierroksella tulee sekuntia eroa viime vuoteen, tarkoittaa se 154,2 kilometrin keskituntinopeudella (= viime vuoden voittajan Baldassarin keskinopeus kisassa) 42,8 metrin eroa kierroksella. Kilpailun 25 kierroksen aikana eroa kertyy jo 1070 metriä. Triumph toimittaa tästä vuodesta alkaen kolmisylinteriset 765-kuutioiset rivimoottorit kaikille Moto2-tiimeille.