Suuri koeajonumero ilmestyy tällä viikolla


MP Maailman numerossa 3/2019 on koeajoraportit kovista tämän kauden uutuuksista.

Yamaha uusi tälle kaudelle A1-luokan YZF-R125:n sekä A2-luokan YZF-R3:n. Molemmat on käyty koeajamassa. Erityisesti kiitosta sai muuttuvalla venttiiliajoituksella varustettu YZF-R125, joka vetää vahvasti jo ala- ja keskirekisterissä sekä tuntuu vahvemmalta kuin luokan maksimiteho 15 hevosvoimaa antaa edellyttää.

Honda on uusinut perusteellisesti sekä nakumallin CB650R että sporttiversion CBR650R. Molemmmissa on ajoasentoa muokattu selvästi urheilullisemmaksi ja hiottu yksityiskohtia vieläkin paremmiksi. Molemmat tarjoavat huippuluokan ominaisuudet hintaluokissaan.

KTM:n yksisylinteriset 690 SMC R ja 690 Enduro R palaavat pienen tauon jälkeen mallistoon. Niissä ei ole tyydytty muokkaamaan pelkästään moottoria Euro4-kelpoiseksi, vaan mallit on uudistettu perusteellisesti. Kattava elektroniikkapaketti pitää sisällään mm. kahteen suuntaan toimivan shifterin, luistoneston ja kaarre-ABS-jarrut. Erikoisin ratkaisu on tankin siirtäminen perinteiseltä paikaltaan taakse, jossa muovirakenteinen tankki korvaa samalla takarungon.

Triumph paikkaa uudella Speed Twinillään retropyörämallistostaan aukon, jota moni ei ole edes huomannut olevan. Se yhdistää Bonneville T120:n käytännöllisyyden ja Thruxton R:n suorituskyvyn.

Nämä ja paljon muuta tällä viikolla ilmestyvässä MP Maailman numerossa 3/2019. Seuraava numero onkin sitten jo yhdistetty MP Maailma ja Bike, ja se ilmestyy 18.4.2019.

Uusin numero