Supermotoon siirtynyt Patrik Pulkkinen: ”Kauden avauksen tuplavoitto ei tullut yllätyksenä.”

Uudistunut supermoton SM-sarja polkaistiin käyntiin vajaa kolme viikkoa sitten Viron Tabasalusta. Tuolloin S1 SM-luokan voitto meni kotiyleisön iloksi Patrick Palsille Eero Maddisonin ja Sami Salstolan edustaessa sinivalkoisia värejä palkintokorokkeella. Sen sijaan uuden pelkästään asfaltilla ajettavan S4-luokan korkeimmalla palkintokorokkeella juhli MotoGP-sarjasta tuttu Patrik Pulkkinen, joka tulee tällä kaudella kisaamaan koko supermoton SM-kauden.

– Idea supermotoon lähti siitä, kun halusin pitää ajotuntumaa yllä, ja se on hyvää treeniä. Tavoitteena nyt on ainakin pitää hauskaa ja oppia ajamaan paremmin hiekalla, niin pystyisi kilpailemaan myös supermoton hiekkalenkilläkin, Pulkkinen taustoittaa.

Nuorukainen vei kauden avauksessa nimiinsä molemmat S4-luokan lähdöt. Tämä ei kuitenkaan tullut hänelle itselleen yllätyksenä.

– Kyllä uskoin voittoon, sillä supermoto asfaltilla on niin samankaltaista kuin ratamoottoripyöräily, joten vauhdin löytää melko nopeasti. Mutta, jos hiekkalenkki otettaisiin mukaan, niin en uskoisi voittoon vielä, nuorukainen myöntää.

Tänä vuonna Pulkkinen tulee kisaamaan pääasiassa kotimaan kamaralla.

– Kauteen kuuluu myös motocrossia ja ehkä jopa muutama Cross Country -kisa. Voi olla myös, että tulevaisuudessa käydään kokeilemassa EM-sarjan S4-luokassa millainen kyyti siellä on, Pulkkinen pohtii.

Su 03.06. Supermoto, SM, Suomen Cup, Kansallinen
Töysän Kartingrata, Pihlajapurontie 87, Töysä

 

Uusin numero