Superbike Donington Park perjantai: Rea ja Sykes kärjessä

Aamupäivän ensimmäinen vapaa harjoitus ajettiin sateessa ja nopeimmin kiersi radan Kawasakillaan Rea. Tiimikaveri Sykes jäi puolisen sekuntia. BMW-kuljettaja Loris Baz oli kolmas. Italian Marco Melandrin kierrosaika riitti seitsemänteen sijaan. Chaz Davies (Ducati) oli vasta sijalla 13.

Iltapäivällä toinen harjoitus ajettiin kuivuvalla radalla, ja nyt kierrosajat paranivat viitisen sekuntia. Nopein oli nyt Sykes ennen Reaa. Realla on Doningtonissa eniten Superbike-voittoja. Toisen vapaan harjoituksen kolmas oli Alex Lowes (Yamaha). Muista kärkikuljettajista Melandri oli kahdeksas ja Davies yhdeksäs.

Doningtonin epävakainen sää toi epävarmuuden, sillä kaikki yrittivät huippuaikaansa päästääkseen kärkikymmenikköön ja suoraan lauantain Superpole 2 –aika-ajoon.

Perjantain kolmas vapaa harjoitus ajettiin kuivalla radalla, ja nyt kierrosajat paranivat jälleen roimasti. Jonathan Rea oli nyt nopein ja Tom Sykes oli toinen pari kymmenystä hitaampana. Aprilia-tiimin Lorenzo Savadori oli kolmas.

Ennakkosuosikeista Melandrin aika riitti kymmenenteen sijaan ja Davies oli sijalla 17. Lauantaina Superbike-luokassa on neljäs vapaa harjoitussessio ja sen jälkeen aika-ajot Superpole 1 ja 2. Päivän päätteeksi ajetaan Superbiken ensimmäinen kisaerä.
 

Uusin numero