Suomi mukana uudistuneessa Speedwayn joukkue MM-kilpailussa

Kilpailun ensimmäisenä vaiheena ajetaan kaksi seitsemän joukkueen karsintaa. Molempien karsintojen kolme parasta maata lunastavat paikan Puolan Wroclawissa 8.-9. kesäkuuta ajettavaan kaksipäiväiseen finaaliin. Suomen joukkueen karsinta ajetaan 5. kesäkuuta Manchesterissä ja Suomen joukkueessa ajaa numerolla 1 Mad-Croc Lahti Racingin Timo Lahti ja numerolla 2 Tero Aarnio. Manchesterin karsinnassa on mukana kaikki kovimmat speedwaymaat ja Timo Lahti tietää, että finaalipaikka vaatii huippuonnistumista.

– Meidän karsinta on ihan ehdottomasti kovempi ennakkoon ajatellen ja Tanskaa lukuun ottamatta kaikki isot speedwaymaat asettuvat meitä vastaan, Lahti toteaa.

Timo Lahti lähtee luottavaisin mielin Manchesterin MM-kilpailuun. Kuva: LRT Racing Tiedotus

– Suomen lippu tuo tietysti aina lisätsemppiä, mutta muutoin kisa on ihan kuin mikä tahansa kauden 80 kilpailusta. Ajan näitä samoja jätkiä vastaan eri maiden liigoissa viikoittain ja pystyn voittamaan niitä siellä, joten ihan samalla tavalla pystyn voittamaan niitä täälläkin. Treeneissä on ehdottoman tärkeää saada säädöt kohdilleen, jotta kisa saadaan hyvin käyntiin. Viime kesänä ajoin Manchesterin radalla Englannin liigaa ja se on nopea rata, jolla on useita nopeita ajolinjoja. Rata tarjoaa siis ohituspaikkoja, joka tietysti on hyvä yleisölle ja televisiokatsojille. Paineet menestymisestä on isoilla speedwaymailla, me voidaan lähteä vetämään täysillä ja kisan jälkeen nähdään, mihin se riittää, Lahti päättää.

RACE OFF 2 JOUKKUEET, MANCHESTER, ISO-BRITANNIA

1: Czech Republic
2: Finland
3: Great Britain
4: France
5: Sweden
6: Italy
7: Australia 

Seuraa Mad-Croc Lahti Racingin menestystä nettisivuilla www.lahtiracing.fi tai Facebookissa

Speedway of Nations televisioidaan ympäri maailman.

Uusin numero