Suomalaisilla kaksijakoinen MM-viikonloppu Virossa

Viron ensimmäinen kilpailupäivä tarjosi juhlaa paikan päälle saapuneille lukuisille suomalaisille, kun Eero Remes soitatti Maamme-laulua E2-luokan voiton kunniaksi ja myös Roni Kytönen tuuletti palkintokorokkeella Enduro Youth -luokan kolmannen sijan myötä.

E1-luokassa Eemil Pohjola oli viides, Henry Olenius kahdeksas ja Jussi Arvaja kymmenes. Niko Aitta ja Jiri Leino joutuivat keskeyttämään.

E3-luokassa Aleksi Jukola sijoittui viidenneksi. Enduro Youth -luokassa Kytösen tiimikaveri Hugo Svärd ajoi kuudenneksi. Kosti Kirjavainen oli kahdeksas ja Niklas Laankoski 11:s. Hermanni Haljala ja Timo Nuuttinen keskeyttivät.

Enduro Junior -luokassa Antti Hänninen oli kahdeksas, Lari Jukola 15:s, Eemil Helander 16:s ja Joni Kaivolainen 19:s.

Sunnuntai pudotti suomalaiset lauantain juhlatunnelmista takaisin maan pinnalle, kun Remes joutui keskeyttämään jo päivän alkuvaiheessa kiven tehtyä reiän hänen moottoriinsa. Voittoon ajoi suomalaisen pahin vastus, toiseksi lauantaina sijoittunut Italian Alex Salvini ennen ranskalaiskaksikkoa Loic Larrieuta ja Christophe Charlieria. Remes putosi nollapäivän myötä enduro GP-luokan MM-pistejohdosta kolmanneksi. Johdossa olevalla Salvinilla on nyt kasassa 118 pistettä, Britannian Steve Holcombella 112 ja Remeksellä 102. Salvini pitää nimissään myös E2-luokkaa, jossa hän on kerännyt 152 pistettä, Remeksellä pisteitä on 126 ja Larrieulla 123.

Niin ikään Eemil Pohjola joutui jättämään leikin kesken teknisen vian takia. Pohjolan ohella Jiri Leino ja Niko Aitta kasvattivat E1-luokan keskeyttäneiden listaa. Henry Olenius sijoittui luokan seitsemänneksi ja Jussi Arvaja kahdeksanneksi. Aleksi Jukola ajoi E3-luokan viidenneksi.

 

Sunnuntain suomalaisista tähtihetkistä vastasi Roni Kytönen, joka kipusi jälleen Enduro Youth –luokan podiumin kolmanneksi korkeimmalle korokkeelle. Svärd oli luokan seitsemäs ja Laankoski 12:s. Haljala joutui keskeyttämään.

Junior1-luokassa Hänninen oli neljäs, Jukola yhdeksäs ja Helander 11:s.

Enduron MM-kausi jatkuu 29.-30.6. Italian Trentinossa.

 

Uusin numero