SM-kultamitalisti Honkasen katseet siintävät Jämsässä ja Heinolassa

Jämsäläislupaus Honkanen starttasi kilpailuun epävarmana, sillä hän oli juuri toipunut mykoplasma-viruksesta ja vointi ei ollut vielä ihan parhaimmillaan.

Kilpailun ensimmäisen maastokokeen jälkeen Husqvarnan 125-kuutioista menopeliä luotsaavan Honkasen epävarmuus oli tiessään. Luokan pohja-aika syntyi ja tämä lisäsi miehen itsevarmuutta loppupäiväksi.

Koko päivän nuorten tahtipuikkoa heilutellut Jämsän Seudun Moottorikerhoa edustava Honkanen ajoi lopulta reilulla erolla voittoon.

Toiseksi nuorten luokassa sijoittui Asikkalan Moottorikerhoa edustava KTM -kuljettaja Joni Kaivolainen, hän hävisi Honkaselle 2.34,03. Kolmas nuorten luokassa oli Tuusulan Moottorikerhon Yamaha -kuski Kim Teikari.

– Ensimmäisen pätkän maalissa kun katsoin omaa aikaani epävarma olo helpottui. Nuorten luokan pohja-aika tuli ja sen jälkeen päätin lähteä ajamaan omaa varmaa ajoani ja se toimikin hyvin, Honkanen kertoi kilpailustrategiastaan.

Husqvarna toimi kilpailun ajan hienosti ja siivitti Honkasen lopulta yleiskilpailussakin hienolle sijoitukselle. Roni Nikanderin ajaessa voittoon ja Honkanen sijoittui hänen taakseen yleiskilpailun kakkoseksi. Kolmanneksi yleiskilpailussa ajoi Riku Nikander.

– Nyt kun onnistuin voittamaan Rikun niin se toi lisää itseluottamusta ensi viikonlopun Jämsän SM-kotikilpailuun, Honkanen sanoi iloisena kilpailun jälkeen.

Honkasen kilpailuohjelmaan kuuluu myös 31.8. – 2.9. Heinolassa ajettava MM-enduro. Tämä kilpailu on SM-kilpailuja pitempi ja vastus on kovaa maailman eliittiä.

– Heinolaan lähdetään hyvällä fiiliksellä. Tarkoitus on ajaa rento ajo siellä. Podiumille on tavoitteet asetettu, Honkanen kertoi MM-kilpailun ennakkotunnelmiaan.

Enduron nuorten SM-sarjan loppupisteet:
1) Paavo Honkanen 50, 2) Joni Kaivolainen 36, 3) Jaakko Tikkanen 30, 4) Henry Olenius 20, 5) Kim Teikari 16.

Uusin numero