Sanna Kärkkäinen valmis MM-debyyttiin

Hallitseva enduron naisten luokan Euroopan mestari ja Cross Countryn naisten sarjan Suomen Cupin nimiinsä viime vuonna vienyt Sanna Kärkkäinen elää parhaillaan jännittäviä hetkiä.

Ensi kuussa 22-vuotias nainen tulee ajamaan ensimmäistä kertaa maailmanmestaruuskilpailussa, kun Heinola isännöi enduron MM-osakilpailua 10.-12. kesäkuuta.

Nainen on tehnyt pitkäjänteistä työtä unelmansa eteen, mutta valmistautuminen MM-debyyttiin ei alkanut aivan toivotulla tavalla. Helmikuun 13. Päivänä Mäntsälässä ajetussa Enduron SM-avauksessa Kärkkäinen mursi jalastaan kantaluun. Kärkkäinen joutui pitämään kipsiä jalassaan neljä viikkoa, jonka jälkeen hän harjoitteli yhtä pitkän ajan kävelyä walker-tuen avulla.

– Toipuminen on edennyt koko ajan melko suurinkin harppauksin eteenpäin. Olen tehnyt kuntoutuksen eteen kyllä töitä, sillä en halua jalan haittaavan ajamista ja muuta elämää. Nyt viimeisen viikon aikana on taas tullut niinkin suuri harppaus, ettei jalka vaivaa ajaessa ja juoksemaankin jo vähän pystyn, Kärkkäinen iloitsee.

23.4. ajettu Cross Countryn SM-avaus osoitti, että Kärkkäinen on toipunut hienosti helmikuun loukkaantumisesta. Kuva: Tarja KärkkäinenJalan hienosta kuntoutumisesta kertoo Parolassa reilu viikko sitten ajettu Cross Countryn SM-kauden avaus, jossa Kärkkäinen sijoittui naisten luokan toiseksi.

– Parolassa meni oikeastaan paremmin kuin ajattelin. Viikko ennen kisaa kävin ensimmäistä kertaa pyörän päällä loukkaantumisen jälkeen. Johdin kilpailua viimeiselle kierrokselle asti, kun lopussa Mertsalmen Hanna pääsi ohi oman ajolinjavirheeni takia ja ajoin hänen perässään toiseksi. Hieman harmitti siinä vaiheessa, mutta ajomäärääni verraten muihin, olen tyytyväinen.

Myöskään Parolan kilpailun jälkeen jalka ei ole vihoitellut.

– Jalka kesti ihan hyvin. Hiukan aristi kilpailun jälkeen, mutta se oikeastaan helpotti heti.

Vaikka valmistautuminen kauden päätavoitteeseen – kilpailemiseen MM-koitoksessa kotiyleisön edessä – kokikin pienen kolauksen, on Kärkkäisellä hyvät edellytykset menestyä sekä kilpailussa että koko neljä osakilpailua käsittävässä MM-sarjassa.

– Heinolaan lähden jännittynein mielin! Ajamaan olen loukkaantumisen jälkeen päässyt vasta hieman vajaa 20 tuntia, mutta nyt on alkanut löytyä säädöt pyörään kohdilleen, joten vauhtiakin alkaa löytyä. Nyt vaan treenataan lisää niin ollaan sitten valmiina ensimmäiseen MM-kauteen!

Niin ikään kauden tavoitteet ovat selvät:

–  Tavoitteenani on sijoittua viiden parhaan joukkoon MM-sarjassa. Jos naisten joukkue vain lähetetään Sixille MM-joukkuekilpailuun, niin ilman muuta haluan olla mukana joukkueessa. Suomessa tavoitteena on Cross Countryn Suomen Cup -mestaruuden uusiminen ja enduron Lady Cupissa jäljellä olevien kilpailuiden voittaminen. Mahdollisuuksien mukaan myös B-luokan kilpailuiden ajaminen, Kärkkäinen listaa.

Enduron Naisten World Cup sarja:
10.-12.6. Heinola, Suomi
17.-19.6. Enköping, Ruotsi
2.-3.7. Gordexola, Espanja
9.-11.9. Cahors, Ranska

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusin numero