Nyt tehdään MotoGP-historiaa – Mika Kallio ja Niki Tuuli viivalla Barcelonassa

KTM:n testikuljettajana toimivalla Kalliolla on käytettävissään kauden aikana enintään kuusi villiä korttia, joista yksi lunastetaan viikonloppuna Circuit de Barcelona-Catalunya -radalla. Tämä on miehen toinen osakilpailu tällä kaudella.

Espanjan Jerezissä toukokuussa Kallio jätti taakseen molemmat itävaltalaistallin tehdaskuljettajat Pol Espargaron ja Bradley Smithin sijoituttuaan upeasti kymmenenneksi. Suomalainen aikoo jatkaa samalla kaavalla myös tänä viikonloppuna.

”Totta kai aina tavoite on lyödä tallikuskit ja niihin aina verrataan vauhtia. Mikäli pystyn päihittämään molemmat täällä, on se kova suoritus, sillä tämä on Espargarolle tavallaan kotirata ja hän on aina ollut nopea täällä, joten helppoa ei tule olemaan”, Kallio myöntää.

Perjantain vapaat harjoitukset tulevat kertomaan paljon siitä, mitä viikonlopusta on odotettavissa.

”Tämä ei ehkä ole helpoin rata KTM:lle. Me oltiin täällä testaamassa kolme viikkoa sitten, joten sieltä on pohja, millä lähdetään liikkeelle tänä viikonloppuna. Michelin toimitti tänne eri kovuuksilla olevat renkaat kuin mitkä meillä oli testeissä, joten siinä mielessä tässä on vähän kysymysmerkkejä ilmassa. Varmasti huomisen ensimmäiset harjoitukset tulee näyttämään, missä me todellisuudessa menemme. Positiivisella fiiliksellä joka tapauksessa kisaan suunnataan”, Kallio summaa.

Niki Tuuli löytänyt uutta vauhtia

Niki Tuuli puolestaan valmistautuu uransa kolmanteen Moto2-luokan osakilpailuun. SIC Racing -tiimin väreissä kisaavalle imatralaiselle Barcelonan rata ei ole ennestään tuttu.

”Lähden kisaan luottavaisena, vaikka kyseessä onkin jälleen uusi rata. Olen tutustunut rataan polkupyöräillen ja videoiden avulla, joten toivon, että huomisissa harjoituksissa opin radan nopeasti”, Tuuli toteaa.

Tuuli on oppinut nopeasti uuden tallin tavoille. Moto2-debyytissään Le Mansissa nuorukainen tervehti ruutulippua sijalla 22. Edellisessä Mugellon osakilpailussa hänen vauhtinsa riitti jo sijaan 16.

”Mugellon kisan jälkeen jäimme testaamaan radalle ensimmäistä kertaa uusia osia, ja olen tosi tyytyväinen siihen, miten kaikki meni. Keksimme myös, miten parantaa ajoani, jonka myötä sain tehtyä kisaa parempia kierrosaikoja. Lähden nyt hyvillä mielin tämän viikonlopun osakilpailuun. Tavoitteena on saavuttaa urani ensimmäiset MM-pisteet Moto2-luokassa”, Tuuli kiteyttää.
 

Uusin numero