Niko Mäkiselle jäi positiiviset fiilikset Superbiken EM-avauksesta

Mäkinen ajoi Team Stratosin Yamahallaan aika-ajossa 18:nneksi poimien kahdesta kisalähdöstä talteen tuplasti sijan 17.

– Kokonaisuudessaan hieno ja kehittävä viikonloppu ja taas tuli paljon tärkeitä kilometrejä uuden Yamahan kanssa. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, kertoo Mäkinen.

Mäkinen luonnehti ensimmäisen kisan kulkua keskinkertaiseksi.

– Tein heti alussa pienen ajovirheen ja putosin keskijoukosta. Tämän jälkeen paukut ei vaan riittäneet saavuttamaan tuota ryhmää ja ajoin koko kisan yksin. Ajat olivat selkeästi heikompia kuin aika-ajoissa.

Toinen kisa oli huomattavasti parempi kokonaisuudessaan. Kierrosajat olivat läpi kilpailun aika-ajojen tasolla ja Mäkinen taisteli hienosti tanskalaisen kilpakumppanin kanssa, joka tähän saakka on ollut aina nopeampi.

– Maalissa sijoitus oli 17, mutta paljon paremmilla fiiliksillä. Toki jälleen jäätiin EM-pisteiden ulkopuolelle, mutta oltiin jo paljon lähempänä. Matka keskiryhmään oli noin puolen sekunnin luokkaa kierroksella. Siinä ryhmässä ajoikin sitten 6-7 kaveria, eli se on selkein tavoite seuraavissa kisoissa.

Seuraava kisaviikonloppu ajetaan juhannuksena Barcelonan radalla Espanjassa.

– Testaan samalla radalla tiimin kanssa viikkoa annen kisaa. Toivottavasti tässä välissä pääsee ajamaan hieman myös kotimaassa ajotuntuman säilyttämiseksi, toteaa Mäkinen.
 

Uusin numero