Niki Tuuli valmistautuu Italian MotoGP-kilpailuun

Sijalla 22 debyyttikisassaan ruutulippua tervehtinyt imatralainen on paiskinut pitkää päivää valmistautuessaan tulevaan viikonloppuun. Hän tuntee itsensä nyt Le Mansin osakilpailua paremmin valmistautuneeksi.

– Olen treenannut paljon Le Mansin jälkeen, koska Moto2-kilpailut ovat paljon pidempiä kuin mihin olen tottunut Supersportin MM-sarjassa, joten se on fyysisesti rankempaa, MotoGP-sarjan ainoa vakituinen suomalaiskuljettaja Tuuli kertoo.

Mugellon rata tulee olemaan jälleen uusi tuttavuus SIC Racing -tiimin väreissä kisaavalle nuorukaiselle.

– Olen katsonut paljon edellisvuosien kisavideoita. Halusin oppia sen ainakin visuaalisesti, joten tiedän mitä odottaa. Minulle on ollut aina melko helppoa oppia uusia ratoja, mutta tietenkin sen tekeminen uudella pyörällä samalla, kun pitäisi vielä olla nopea, on aika haastavaa, Tuuli myöntää.

Yllättäen kesken kauden Supersportin MM-sarjasta MotoGP-sarjaan hypännyt suomalainen suhtautuu edelleen realistisin odotuksin tulevaan, mutta nälkää kehittyä hänellä on vaikka muille jakaa.

– Päätavoitteeni on tehdä jatkuvaa kehitystä ja aina kun menen radalle, haluan olla edellistä kertaa parempi. Haluan olla paljon lähempänä kärkeä kuin mitä olin Le Mansissa. Minulla on positiivinen fiilis ennen Mugelloa, koska ainakin nyt tiedän vähän enemmän pyörästä ja mitä on luvassa, joten odotan todella innoissani tätä toista Moto2-kilpailuani, Tuuli päättää.

 

Uusin numero