Moto Adventure Days Himos 2021 – Seikkailupyöräilijöiden soratietapahtumasta tuli heti menestys

Jämsän Himoksella järjestettiin Suomen ensimmäinen Moto Adventure Days -ajotapahtuma. Se oli tarkoitettu kaikille yli 600-kuutioisille seikkailupyörille. Reittejä oli tarjolla kaikentasoisille seikkailupyöräilijöille, myös niille joilla ei käytännössä ollut lainkaan aiempaa soratiekokemusta.

Ruotsin Säfsenissä on järjestetty vuodesta 2009 alkaen vuosittainen Adventure Run -ajotapahtuma, joka on suunnattu adventure-moottoripyörillä sorateillä viihtyville kuljettajille. Kuljettajat ovat voineet valita ajoreittien vaativuustason oman taitonsa mukaisesti. Tarjolla on ollut laskettelurinteistä tutut ajoreittien vaativuustasoja ilmaisevat värit (sininen, punainen ja musta), joista musta on vaativin. Ajamisen lisäksi tarjolla on ollut ajokoulutusta pienryhmissä sekä mm. navigaattorin käyttökoulutusta. Nyt Suomessa järjestettiin pitkälti saman kaavan mukaan Moto Adventure Days -ajotapahtuma elokuun viimeisenä viikonloppuna Himoksella. Tapahtuma oli avoinna kaikille pyörämerkeille, ja siitä on tulevina vuosina tarkoitus kehittää yhä monipuolisempi tapahtuma, jossa riittää nähtävää, koettavaa ja koeajettavaa myös muille kuin itse tapahtumaan ilmoittautuneille motoristeille.

Päivittäiseen ohjelmaan kuului kaksi erillistä pienryhmissä ajettua 3-4 tunnin ajoreittiä, jotka alkoivat ja päättyivät Himokselle. Ajolenkkien välillä tarjolla oli lounasta, koeajomahdollisuuksia eri merkkien seikkailupyörillä tai vaan lepohetki samanhenkisessä seurassa. Siniset reitit kulkivat käytännössä valtion sorateitä tai helpompia yksityisteitä pitkin. Siniset ryhmät sopivat reiteiltään ja vauhdiltaan myös niille kuljettajille, jotka ovat vasta aloittamassa adventurepyöräilyä, eikä aikaisempaa sorakokemusta välttämättä tarvinnut olla. Punaisissa ryhmissä ajeltiin harvaan liikennöityjä metsäautoteitä, polkuja ja yksityisteitä, joille ei välttämättä kannattaisi henkilöautolla lähteä yrittämään. Mustat reitit oli tarkoitettu kokeneille soraseikkailijoille, ja lisäksi pyöriltä edellytettiin kunnollista maavaraa, nappularenkaita ja mielellään myös pohjapanssaria. Osa reiteistä ajettiin yksityisalueilla maanomistajien luvilla, joten tapahtuman ulkopuolella niille ei ole asiaa. Kuljettajien oli mahdollista vaihtaa ryhmää vaikeampaan tai helpompaan kesken tapahtuman, jos alunperin valittu ryhmä tuntui vaikeustasoltaan väärältä. Kaikkiaan tapahtumassa oli tilaa 105 osallistujalle, ja kaikki paikat varattiin hyvissä ajoin etukäteen, joten kysyntää tällaiselle soratietapahtumalle siis on.

Kaikkina päivinä järjestettiin myös erilliseen 130 euron hintaan koko päivän kestävää ajokoulutusta. JT Coachingin kouluttajia paikalla oli kuusi ja koulutettavien maksimimäärä 30, eli viisi koulutettavaa per kouluttaja. Koulutus tapahtui pienryhmissä rastikoulutuksena. Koulutuksen taso oli parasta mitä Suomessa on tarjolla, sillä JT Coachingin takana on Suomen Moottoripyöräkouluttajat ry:n puheenjohtaja Janne Tervola. 

Perjantai-illaksi halukkaille järjestettiin erillinen yöajelu, joka päättyi Himoksen huipulle makkaranpaistoon.

Osallistujilta saadun palautteen perusteella voidaan jo nyt todeta, että kyseessä on perinteinen tapahtuma, joka valitettavasti järjestettiin nyt vasta ensimmäistä kertaa. Tarkoitus siis on, että tapahtumaa laajennetaan tarjonnaltaan sekä kooltaan ja siitä tulisi ehdottomasti jokavuotinen ajokauden kohokohta.

Hinta (2021): 495 eur / hlö

joka sisälsi:

kolme yöpymistä 2-8 hlön mökeissä

saunat ajopäivien jälkeen

3 x aamiainen, 3 x lounas, 2 x buffetillallinen + 1 x juhlaillallinen

jokaisessa ajoryhmässä ammattitaitoiset ryhmänvetäjät

perjantaina yöajo halukkaille

Garminin navikoulutus

maastoajoluvat kaikille reiteille

tapahtuman T-paita

Tapahtumassa oli myös mahdollista koeajaa seikkailupyöriä. Paikalla oli mm. BMW, Triumph, Suzuki, Harley-Davidson ja Ural.

Tapahtumassa toteutui se mitä järjestäjät etukäteen lupasivat, eli ”ajettiin turvallisesti ja hauskaa pitäen”. Kyseessä ei missään nimessä ollut kilpailu, vaan nautittiin moottoripyöräilystä oman taitotason mukaan ja hyvässä seurassa. Ensi vuonna sitten uudelleen!

www.motoadventuredays.fi

Lisää tapahtumassa järjestetystä ajokoulutuksesta:

Mitä osallistujat olivat mieltä tapahtumasta:

Näitäkin tarinoita oli Himoksella mahdollisuus kuunnella:

Uusin numero