Moto Adventure Days 2021 – ”Joko voi ilmoittautua ensi vuoden tapahtumaan?”

Soratieajeluun keskittyvä Moto Adventure Days -ajotapahtuma järjestettiin elokuun lopulla Himoksella ensimmäistä kertaa. Osallistujien palautteesta päätellen kerta ei ollut viimeinen, vaan tapahtumasta saadaan toivottavasti rakennettua jokavuotinen ja yhä monipuolisempi ajokauden kohokohta.

Jututimme Moto Adventure Days -tapahtumaan osallistuneita tapahtuman aikana ja sen jälkeen tuoreeltaan Himoksella. Tässä muutamia palautteita tapahtumasta, reiteistä ja koulutuksesta. Totuus tulee maksavien asiakkaiden suusta.

”Opin tänään enemmän kuin 450 000 aikaisemman ajokilometrin aikana yhteensä”

Perjantaiaamuna hiekkakentällä punaisen ryhmän ajolenkille lähtöä odottanut herrasmies kertoi hankkineensa ensimmäisen adventurepyöränsä, Yamaha Ténéré 700:n, viime vuonna. Sitä ennen ajokokemusta oli tullut hankittua pääosin kestopäällysteeltä 25 ajokauden aikana noin 450 000 kilometriä. Hän oli aloittanut Moto Adventure Daysin torstaina osallistumalla JT Coachingin päivän mittaiseen ajokoulutukseen. Herrasmies totesi oppineensa koulutuksessa moottoripyörällä ajamisesta yhden päivän aikana enemmän kuin aikaisemman 25 vuoden aikana yhteensä. Voivatko ajokouluttajat saada tämän parempaa palautetta?

”Ajoin prätkäkortin viime syksynä ja hankin ekan pyöräni tänä keväänä”

Moni aloitteleva adventuremotoristi saattaa jännittää tällaiseen ajotapahtumaan osallistumista, riittääkö oma kokemus ja uskaltaako lähteä mukaan?  Saimme haastateltavaksi kaksi viehättävää naismotoristia, joista toinen oli ajanut kortin vasta viime syksynä ja toisenkin motoristiura oli vasta neljän ajokauden mittainen. He olivat mukana keskivaikeassa eli punaisessa ajoryhmässä, ja totesivat ensimmäisten ajoreittien vaativuuden ja ajovauhdin olleen varsin sopivia. Ei siis tarvita vuosien ajokokemusta ja montaa sileäksi ajettua nappularengassarjaa, että voi osallistua Moto Adventure Daysin kaltaiseen ajotapahtumaan. Sinisiin ajoryhmiin voi lähteä hyvinkin olemattomalla soratiekokemuksella, sitähän kertyy rutkasti lisää näiden ajopäivien aikana.

”Olen ajanut lähes sadassa maassa ja monenlaisissa olosuhteissa, mutta nyt päätin oppia oikeasti ajamaan”

Oli melkoinen yllätys nähdä tuttu kokenut motoristi mukana JT Coachingin koulutuksessa. Hän on ehtinyt tähän mennessä ajaa moottoripyörällä jo lähes sadassa maassa, mukana sellaisia klassisia moottoripyöräilykohteita kuten Uganda, Laos ja seuraavana matkakohteena on Madagaskar. Hän kertoi ajamisen olleen tähän asti lähinnä selviytymistä eri olosuhteissa. Nyt hän oli päättänyt jatkossa nauttia enemmän ajamisesta siten, että hankkii itselleen paremman ajotaidon. Oli kuulemma todella kannattava sijoitus panostaa 130 euroa siihen, että seuraavilla eksoottisilla ulkomaan prätkäreissuilla pystyy nauttimaan ajamisesta vieläkin enemmän.

”Joko voi ilmoittautua ensi vuoden tapahtumaan?”

Jo ensimmäisen ajopäivän päätteeksi järjestäjät saivat osallistujilta kyselyitä, että milloin voi ilmoittautua ja siten varmistaa paikkansa ensi vuoden Moto Adventure Days -tapahtumaan. Toivottavasti tapahtumaan saadaan ensi kaudeksi enemmän ryhmiä ja oppaita, jotta mukaan mahtuisi vieläkin suurempi joukko halukkaita osallistujia. 

Näyttää siis vahvasti siltä, että meille Suomeen on syntynyt uusi ”legendaarisen klassinen” ajotapahtuma. Ensi vuonna se on varmasti vieläkin legendaarisempi, sillä onhan silloin jo kyseessä toinen kerta kun se järjestetään.

Mistä tapahtumassa oli kyse:

Lisää tapahtuman JT Coaching -ajokoulutuksesta:

Uusin numero