Mika Kallio teki vaikutuksen – KTM yrittää vaihtaa kisakuskien pyörät kesken kauden

Mika Kallio ajoi tuolla RC16-pyörällä vakuuttavasti Jerezin GP:ssä ja voitti molemmat tiimin kisakuljettajat, jotka ajoivat tämän vuoden pyörillä.

”En haluaisi enää tuhlata yhtään aikaa tämän nykypyörän kanssa. Sääntöjen vuoksi emme voi kuitenkaan vielä vaihtaa kisakuljettajien pyöriä. Itävallan GP:ssä se olisi kuitenkin mahdollista ja KTM tekee kaikkensa, että se onnistuisi kotikilpailussamme. Uuden pyörän potentiaali on huikea.”, Pol Espargaro sanoo.

Kallio oli Jerezissä kymmenes, Espargaro 11:s. Espargaro kertoo, että häviäminen tiimin suomalaiselle testikuljettajalle oli kova paikka.

”Se ei ollut ollenkaan mukavaa. Kun näin Mikan ajavan sillä pyörällä jo ensimmäisissä harjoituksissa, innostuin valtavasti. Sillä pyörällä pystyy ajamaan puoli sekuntia nopeampia kierroksia kuin tällä, millä nyt ajamme. Varsinkin kun keli on hankala ja pitoa vähän, se pyörä toimii paljon paremmin.”

Espargaro jatkaa ensi kaudella KTM:n tehdastiimissä, mutta Bradley Smithin korvaa sensaatiomaisesti Yamaha Tech 3:lla ajanut ranskalainen Johann Zarco.
 

Uusin numero