Michelin tuo erikoisrenkaan Thaimaan MotoGP:hen: ”Suunniteltu vain tätä rataa varten”

Thaimaan Buriramin Chang International Circuit on uutena mukana MotoGP:ssä. Silti siellä on jo testattu, joten rata ei tule aivan puskista kuljettajille ja rengasvalmistaja Michelinille.

Michelin sai testeistä tärkeää dataa, vaikka olosuhteet tulevatkin ensi viikonloppuna olemaan varmasti hyvin erilaiset kuin helmikuun testeissä. Michelin onkin kehittänyt kilpailua varten ihan uuden takarenkaan, jonka pitäisi toimia Thaimaan erityisen kuumissa oloissa. Michelin onkin saanut luvan tuoda Thaimaahan neljä erilaista takarengasta normaalin kolmen sijaan; tarjolla on nyt kova ja pehmeä rengas sekä kaksi erilaista mediumia.

Myös sadekelin renkaat ovat mukana valikoimassa, sillä sateen mahdollisuus on suuri, Thaimassa on menossa monsuunikausi.

”Testasimme täällä helmikuussa ja saimme paljon merkittävää informaatiota. Olemme tehneet ainoastaan tätä rataa varten suunnitellun renkaan. Tämä on Itävallan ja Australian tapaan täysin poikkeuksellinen rata, joka vaatii aivan omanlaisen renkaan”, Michelinin urheilujohtaja Piero Taramasso sanoo.

”Thaimassa on nyt monsuuniaika, joten tuomme myös setin sadekelin renkaita. Uskon vahvasti, että ne ovat sellaisia, joilla jokainen kuljettaja pärjää kyllä vaikka vettä tulisikin reippaasti.”
 

Uusin numero