Mäkinen käynnisti Superbiken EM-sarjan upealla privateers-voitolla

Mäkinen väläytteli Leopard Stratos-tiimin Yamahalla vauhtiaan jo lauantain aika-ajoissa, joissa hän päätyi niin ikään viidenneksi.

Sama tahti jatkui kisassa, vaikka kovinta kärkeä ei aivan vielä saatukaan haarukkaan. Mäkinen jäi vaiherikkaan kisan voittoon BMW:llä viilettäneestä sveitsiläisestä Maximilian Scheibista 21,393 sekuntia.

Scheibin takana muut podiumsijat poimivat talteen espanjalainen Yamaha-kuljettaja Alejandro Medina ja tämän maanmies, BMW:tä käskyttävä Santiago Barragan. Medina jäi voittajasta 0,756 ja paalupaikkamies Barragan 9,902 sekuntia.

Muilla suomalaiskuljettajilla ei ollut vielä kauden avauksessa asiaa kärkikymmenikköön.

Eeki Kuparinen ajoi Motomarket Racingin Kawasakilla 13:nneksi ja Mäkisen tiimikaveri Mikä Höglund 16:nneksi. Kuparisen eroksi kärkeen kirjattiin lukemat 55,574. Höglund jäi voittajasta 1.25,917.

Kuparisen tiimikaveri, BMW:llä kilpaileva Valter Patronen potee kättään, eikä aika-ajoissa mukana ollutta miestä nähty lähtöruudukossa.

Mäkinen poimi siis ”isojen” EM-pisteiden lisäksi plakkariinsa täyden potin privateers-, eli yksityiskuljettajien luokasta, jossa Höglund päätyi yhdeksänneksi. Kuparinen ajoi viime vuonna yksityiskuljettajien Euroopan mestariksi. Tällä kaudella järjestäjät eivät ole sijoittaneet häntä enää yksityiskuljettajien puolelle.

– Kisa kulki lopulta loistavasti. Startti meni tosin hieman pieleen ja ensimmäisen kierroksen aikana jouduin antamaan periksi kolme sijaa. Kierrosten edetessä vauhti kuitenkin löytyi ja taistelu sijoituksista oli tiukkaa. Kokonaisuudessaan tämä oli erittäin hieno viikonloppu. Kehitystä tapahtui koko ajan ja nyt päästiin sille alueelle, jonne on jo viime vuonna tähdätty. Tavoitteisiin on päästy ja hieman pidemmällekin, tästä on kiva jatkaa, kertoo Mäkinen.

FIM CEV Repsol-sarjan merkeissä ajettavat Superbiken EM-kekkerit jatkuvat toukokuun viimeisenä viikonvaihteena Aragonin radalla Espanjassa. Aragonissa Mäkistä ja kumppaneita odottaa kaksi kisaerää.