Määrääkö Marquez marssijärjestyksen myös sähköisessä MM-kenraalissa?

Qatarin kolmipäiväisen MM-kenraalin merkittävin kysymys tulee tässä: saavatko haastajat Marc Marquezin kuriin, tai edes kurottua eroa umpeen?

Se on jo tosin tässä vaiheessa salettia, että kaksi viimeisintä kuninkuusluokan mestaruutta saavuttanut Marquez ampaisee myös alkavaan kauteen mestarisuosikin hulmuava viitta harteillaan.

– Olemme ottaneet merkittävän stepin, mutta se ei vielä suinkaan muuta sitä tosiasiaa, että Marc ja Honda ovat tämän kauden selkeitä suosikkeja, pohjustaa Yamaha-tallikaverinsa Valentino Rossin kanssa Marquezin ykköshaastajaksi rankattu Jorge Lorenzo.

Marquez on hallinnut huimilla kierrosajoilla talvikauden kahta ensimmäistä testijaksoa Sepangin helteisellä radalla Malesiassa.

Yamaha- ja miksei myös Ducati-leirissä lasketaan ainakin varovasti sen varaan, että Hondan paketti ei ole muihin nähden välttämättä niin selkeässä etulyöntiasemassa Dohan laitamilla Losailissa.

– Honda on ollut aina erityisen vahva Sepangissa, joka ei lukeudu parhaisiin ratoihimme. Losailissa sen sijaan meillä on mennyt aina hyvin. Tämä on ehdottomasti kauden tärkein testijakso ja odotan sitä suurella mielenkiinnolla. Alkavan kauden todelliset voimasuhteet punnitaan täällä, linjaa Rossi.

Hiekkapölystä vielä likaista Losailin rataa aletaan lakaista 1000-kuutioisilla MotoGP-pyörillä klo 15 lähtien.

Parhaat olosuhteet huippuajoille tarjoillaan myöhäisillan tunteina, ennen kuin kosteus laskeutuu Losailin 5,4 kilometrin mittaisen radan pintaan.

Uusin numero