Lukijoiden Top10: Kiinnostavimmat uutuudet

Mitkä moottoripyöräuutuudet kiinnostivat eniten Biken sivuston lukijoita vuonna 2021?

Tämä lista on koottu Biken sivuston luetuimmista uutuusmallien esittelyartikkeleista vuoden 2021 aikana. Siten joukossa on sekä kauden 2021 uutuuksia että aivan tuoreita vuoden 2022 uutuuksia, jotka on esitelty jo viime vuoden puolella. Joukosta on karsittu pois koeajojutut.

Teho kiinnnostaa lukijoita, sillä Top10-listan malleista puolet on yli 150-hevosvoimaisia ja kaikkien kymmenen pyörän tehojen keskiarvokin on 128 hevosvoimaa. Kun verrataan rekisteröintitilastoihin, niin tämän listan ehdoton positiivinen yllättäjä on Suzuki, joka on saanut mukaan kolme mallia, enemmän kuin mikään muu merkki. Triumphilta mukana on kaksi mallia, muut merkit ovat edustettuna yhden mallin voimin.

10. Teknisesti tämä ei ole suuri uutuus, vaan päinvastoin kunnioittaa merkin 50 vuotta käytössä ollutta tekniikkaa. Jopa tankissa käytettävä logo on haettu vuosikymmenien takaa.

9. Äskeisen Ducatin tapaan tässäkin liikutaan retrohenkisessä tunnelmassa, joskin sitä on päivitetty huippuluokan jousituksella ja jarruilla.

8. Tämä malli edustaa kyseiselle merkille täysin uutta, sekä sylinterien lukumäärän että pyörän käyttötarkoituksen suhteen.

7. Malli, jota on odotettu pitkään. Lopultakin moottorikokoa ja tehoa kasvatettiin, jotta malli voi kilpailla luokan kärkipaikasta.

6. Mielenkiintoinen uutuus, tosin luokassa jossa enää on vähän kilpailijoita.

5. Uudistettu maltilla, mutta siitä huolimatta näyttää kiinnostavan lukijoita.

4. Huippu-uutuus, joka on valmistajalleen elintärkeä. Laajeneeko mallisto kaudelle 2022?

3. Tämän listan todellinen yllättäjä, joka lanseerattiin loppukaudesta 2021.

2. Edulliset ”järkipyörät” harvoin nousevat lukijoiden määrässä mitattuna kärkisijoille, mutta tämä on ilahduttava poikkeus yhdessä listalla kolmosena olevan R7:n kanssa.

  1. Oliko tämän mallin ykkössija yllätys? No ei ollut!

Uusin numero