Liedon motoristikirkko 13.5.2023

(kuva: Liedon srk)

Liedon seurakunta järjestää jälleen perinteisen motoristikirkon pyöräparaateineen, joka lähtee Turun Kupittaalta.

Tämän kevään motoristikirkko liittyy osaksi pitkää jatkumoa. Vuodesta 1981 alkaen Liedon motoristikirkko on ollut monelle motoristille perinteinen ajokauden ja kevään avaus. Drive-in-messua edeltävä moottoripyörien kulkue on myös muodostunut jo tutuksi perinteeksi. Viime vuonna, kahden koronavuoden tauon jälkeen, motoristikirkko toteutettiin ilman kulkuetta. Tänä keväänä paraati palautuu ja Liedon kirkon pysäköintialueella ulkoilmalavalla toimitettavaan messuun saavutaan jälleen pyöräparaatina Turun Kupittaalta.

Motoristikirkolla on myös joukko muita omaleimaisia piirteitä, joiden perinnettä vaalitaan. Messun teksteihin kuuluu aina Motoristin psalmi, jonka on suomentanut Erkki Marttinen. Motoristikirkkoidean on Lietoon ja koko Suomeen Saksasta tuonut rovasti Erkki Marttinen. Motoristikirkossa ylistetään koneita käyttämällä, tosin nykyään vain kymmenen sekunnin ajan, ja messu päättyy aina yhdessä veisattavaan Suvivirteen. Motoristikirkolla tehdään aina myös yhdessä hyvää: kolehti kannetaan Yhteisvastuulle.

Totuttuun tapaan motoristikirkkoa ovat Liedon seurakunnan kanssa järjestämässä useat toimijat. Perinteisiä yhteistyökumppaneita ovat muun muassa Liedon kaupunki, Lieto MC 2000, Turun Moottoripyöräilijät, Liedon Eränkävijät, Liedon Parma sekä Autoliitto. 

Motoristikirkon artistina on Tommi Läntinen – esiintyy Liedossa klo 14 alkaen. 
Messussa saarnaa rovasti Pasi Salminen. Liturgina on seurakuntapastori Sinikka Pietilä ja avustajina joukko motoristiharrastajia ja muita vapaaehtoisia. 

Kulkueeseen kokoontuminen Kupittaalla

Moottoripyörät saapuvat Lietoon pyöräparaatina Turusta. Paraatiin järjestäydytään Turussa Kupittaalla, Blomberginaukiolla. Kokoontumiseen voi saapua klo 12 alkaen – kulkue Lietoon lähtee klo 13.30.  Kulkueristin tuo messussa saarnaava rovasti Pasi Salminen Aulis Virtasen ajamalla Honda Gold Wing -moottoripyörällä.

Ohjeita motoristikirkkoon ja pyöräparaatiin saapuville motoristeille:

-Noudata opastusta ja liikenteenohjausta.

Kupittaalla

  • Ole  valmis  hyvissä  ajoin  ennen  oman  ryhmäsi  lähtöä: moottoripyörä käynnissä, ajovarusteet päällä. 
  • Paraatin lähtö Kupittaalta tapahtuu klo 13.30 alkaen, moottoripyörien määrän mukaan ajoryhmittäin. 
  • Jos myöhästyt, älä yritä liittyä paraatiin kesken matkan, vaan aja itsenäisesti perille. Älä myöskään poikkea paraatista matkan aikana.
  • Älä ryhmity paraatiin Kupittaalla, mikäli et aio ajaa siinä Liedon kirkon edustalle asti.
    Liedossa
  • Motoristikirkkoon tulevat moottoripyörät ajetaan kirkon edustan pysäköintipaikalle liikenteenohjaajien opastuksen mukaan.
    Muualle ei tule  pysäköidä:  Piha  tyhjenee  hyvin  sujuvasti  ja  nopeasti  tapahtuman  jälkeen, joten ruuhkaan juuttumista ei tarvitse pelätä.

Muodostelmassa ajaminen 

Siellä, missä tie sallii, kannattaa kulkueen ajaa niin kutsutuissa shakkiruuduissa eli vetoketjumuodostelmassa. Tavallaan siis kahdessa jonossa.
Tällaisessa muodostelmassa ajaen jono on lyhyempi, ja turvalliset välimatkat voi silti pitää edellä ajavaan, samassa jonossa olevaan.

Uusin numero