Kallion entinen talli Marc VDS myrskyn silmässä

Tällä kaudella Marc VDS operoi Moto2 ja MotoGP –luokissa. Van der Straten on syyttänyt Bartholemya taloudellisista epäselvyyksistä, jotka Bartholemy on kiistänyt.

Michael Bartholemyn työt belgialaistallissa ovat päättyneet ja tulevana viikonloppuna Italian Mugellossa Marc VDS:n vuokrapäällikkönä nähtäneen Luca Montiron, joka on ollut muun muassa JIR –tallin päällikkönä.

Tilanteen tekee hankalaksi se, että jotkut Marc VDS –tallin sopimukset on tehty Bartholemyn MM Performance & Racing AG –yhtiön nimiin. Marc VDS ei osallistunut kaksipäiväisiin MotoGP-luokan yksityistesteihin 22.-23. toukokuuta muutetulla Barcelona-Katalonia –radalla.

Bartholemyn johdolla Marc VDS on saavuttanut kaksi Moto2-luokan maailmanmestaruutta ja yhden MotoGP-luokan osakilpailuvoiton. Kallio ajoi tiimin Moto2-pyörällä MM-hopealle vuonna 2014.

Tällä kaudella Marc VDS:ssä ajajat MotoGP-luokassa Hondilla Franco Morbidelli ja Thomas Lüthi. Moto2-luokassa tiimin kuljettajat ovat Alex Marquez ja Joan Mir.

48-vuotias Bartholemy on yksi kokeneimmista MotoGP-sarjan tallipäälliköistä. Alkuun belgialainen toimi Endurancen MM-sarjassa tallipäällikkönä, josta työura jatkui Supersportin MM-sarjaan. Vuodesta 2004 vuoteen 2009 Bartholemy oli Kawasakin MotoGP-tallin päällikkönä. Marc VDS –tallin päällikkönä Bartholemy oli tiimin aloittaessa MotoGP-sarjassa vuonna 2010.
 

Uusin numero