Jorge Lorenzo kertoo yllätyssiirtonsa taustoista: ”Otin itse yhteyttä Hondaan”

Lorenzolla on pitänyt kiirettä viime viikkojen aikana. Le Mansin kilpailun jälkeen huhuttiin vahvasti, että Lorenzo joutuu lähtemään Ducatilta. Tuolloin hänellä arveltiin olevan tasan kaksi vaihtoehtoa: lopettaminen tai yllätyspaluu Yamahalle, joka kuitenkin vaikutti epätodennäköiseltä.

Mugellossa Lorenzo voitti loistavan ajon jälkeen ensi kertaa puolitoistavuotisella Ducati-urallaan. Pian sen jälkeen julkistettiin kaksivuotinen sopimus Hondalle Marc Marquezin tallikaveriksi.

“Le Mansin jälkeen tiesin jo, etten jatka Ducatilla, he halusivat vaihtaa minut. Minä ja managerini aloimme miettiä uusia vaihtoehtoja ja lähetyin itse Hondaa”, Lorenzo sanoo.

Siirto Hondalle tarkoittaa sitä, että Lorenzo ajaa ensi kaudella jo kolmannessa eri tehdastiimissä urallaan. Siirto Yamahalta Ducatille 2016 oli hankala, ja nyt on edessä jälleen tutustuminen uuteen pyörään ja uuteen maailmaan. Haaste ei kuitenkaan Lorenzoa pelota.

”Ensi kaudella kaikki katsovat minua. Olen ajanut mestaruuksista jo 16-vuotiaasta asti, tiedän kyllä, miten eri pyörillä pitää ajaa. Olen voittanut urallani Derbillä, Hondalla, Aprilialla, Yamahalla ja Ducatilla. Olen tehnyt miljoonia tunteja töitä ja tiedän, mihin pystyn. Tiedän, mitä haluan pyörältä. Totta kai tämä on haaste, mutta se on tulevaisuutta.”

Lorenzon voitto Mugellossa – vieläpä ylivoimaisesti – oli melkoinen yllätys. Hän on viimein keksinyt, kuinka Ducatilla pitää ajaa.

”Meillä on nyt menossa hieno hetki Ducatilla. Paketti on hyvä ja yritämme parantaa sitä koko ajan. olen saanut pyörään uusia osia, jotka ovat auttaneet minua. Nyt tulemme meille hyvälle radalle Barcelonaan, jossa testasimme kuukausi sitten”, Lorenzo sanoo.

Vaikka Lorenzo on 54 pistettä MM-sarjaa johtavaa Marc Marquezia perässä, hän pitää mitä tahansa tällä kaudella mahdollisena.

”Ihan mitä tahansa voi tapahtua. MotoGP:ssä olemme nähneet uskomattomia asioita. Voitin vasta yhden kilpailun, emmekä tiedä varmuudella, mihin pystymme jatkossa. Barcelona on rata, josta pidän todella paljon ja olen voittanut täällä Yamahalla. Varmasti olen hyvällä tiellä, mitä vaan voi tapahtua. Mutta kaikki kärkikuljettajat ovat todella lähellä toisiaan”, Lorenzo muistuttaa.
 

Uusin numero