James Toseland ja Nick Sanders – Monitaiturit mannekiineina EICMAssa

James Toseland
Milanon kansainvälisessä moottoripyöränäyttelyssä nähtiin estradilla tuttuja maailmantähtiä. Osa heistä yllätti monipuolisuudellaan.

Vaikka MotoGP-kuljettajia ei kisa-kiireiden takia Milanossa nähty, niin ilman vetovoimaisia tähtiä ei näyttelyä silti tarvinnut viedä läpi.

James Toseland
Triumph yllätti yleisönsä uusien mallien julkistuksessa, kun tilaisuuden alussa brittivalmistajan Moto2-moottorilla varustetun Daytonan lauteille ajoi James Toseland, 38. Uransa jo lopettanut kaksinkertainen Superbiken maailmanmestari on Triumphin uusi lähettiläs ja ensimmäinen työtehtävä uuden työnantajan palveluksessa oli Milanon messuilla.
Superbike-mestaruudet Toseland voitti 2004 Ducatilla ja 2007 Hondalla. Uransa ensimmäisessä MotoGP-luokan MM-osakilpailussa Qatarissa vuonna 2008 Toseland ajoi aika-ajoissa sensaatiomaisesti kakkoseksi ja kisassakin kuudenneksi. Yhtä yleisesti ei ole tiedossa, että britti Toseland on maailmanluokan pianisti, laulaja ja lauluntekijä, joka on kiertänyt maailmaa oman yhtyeensä kanssa. Hän aloitti jo 8-vuotiaana pianotunnit ammattilaisten opissa.
Chaz Davies Ducati toimitusjohtaja Claudio Domenicalin haastattelussa.
Ducatin World Superbike-tehdastiimissä kisaava britti Chaz Davies sai kunnian ajaa uusi Ducati Panigale V4R lavalle lehdistötilaisuudessa. Davies ehti AMA- ja MM-sarjojen Supersport-luokassa kilpailla Yamahalla, Kawasakilla, Aprilialla ja Triumphilla. Superbiken MM-sarjassakin alla on ollut kolme eri merkkiä, Aprilia (2012), BMW (2013) ja Ducati (2014-). Uran tähänastinen korkein kruunu on Supersportin maailmanmestaruus vuodelta 2011.
Michael van der Mark.
Rajoitettuna 20 kappaleen eränä valmistettavan Yamaha R1 GYTR -ratapyörän paikalle ajoi Yamahalla Superbiken MM-sarjassa kilpaileva Michael van der Mark. 26-vuotias hollantilainen on urallaan voittanut kaksi kertaa Suzukan kahdeksan tunnin kilpailun, vuosina 2013 ja 2014. Vuonna 2014 hän voitti myös Supersport-luokan maailmanmestaruuden. Nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt kilpailla MM-tasolla niin Supersport- ja Superbike- kuin GP125-, Moto2- ja MotoGP-luokissa.

Nick Sanders – maailmanympärimatkaaja ja kirjailija

60-vuotias britti Nick Sanders on yksi Yamaha Ténéré 700:n kehitystyön aikaisista testikuljettajista. Aivan ilman meriittejä ei trasselitukkaista ja kirjailijanakin tunnettua britti Sandersia tähän tehtävään valittu, sillä hän on kiertänyt moottoripyörällä maapallon vaatimattomat seitsemän kertaa. Lisäksi hän on ajanut Alaskan ja Etelä-Amerikan eteläkärjen, Tulimaan, välisen matkan kahdeksan kertaa.

Nick Sanders
Ensimmäisen moottoripyörällä ajamansa maailmanympärimatkan Sanders teki Royal Enfieldillä. Useimmin alla on ollut pallonkiertäjille hieman harvinaisempi valinta, Yamaha R1. Vuoden 1997 maailmanympäriajossa hän teki maailmanennätyksen käyttämällä 32 070 kilometrin matkaan vain 31 päivää ja 20 tuntia. Ennen kuin Nick Sanders hurahti moottoripyöräilyyn, hän kiersi maapalloa polkupyörällä. Vuonna 1981 hän pyöräili 21 900 kilometrin matkan 138 päivässä. Kolme vuotta myöhemmin 22 000 kilometrin matka sujui vain 79 päivässä!

Uusin numero