Huipputiukka taistelu Supersport-luokan paalupaikasta Australiassa

Federico Caricasulo #64, Yamaha
Supersport-luokan MM-kauden ensimmäinen aika-ajo osoitti heti, että taistelu kärjessä on todella tiukkaa. Yamaha-kuljettajat Federico Caricasulo ja Randy Krummenacher saivat eroa toisiinsa lopulta vain 0,079 sekuntia.

Phillip Islandin radalla Australiassa ajettiin Supersport-luokan aika-ajot varhain lauantaiaamuna Suomen aikaan. Yamaha-kuljettajat veivät kolme kärkisijaa.

Paalupaikalta sunnuntain kisaan lähtee italialainen Federico Caricasulo, joka saa viereensä sveitsiläisen Randy Krummenacherin. Kärkikaksikko paineli täysin omaa vauhtiaan, sillä kolmosruudun napannut Ranskan Jules Cluzel jäi kärjestä jo yli 0,5 sekuntia. Se on paljon luokassa, jossa usein kymmenen kärkikuljettajaa mahtuu sekunnin sisään kierrosajoissa.

Italialaiset MV Agusta -kuljettajat jatkoivat aika-ajoissa vahvoja esityksiään. Raffaele de Rosa ajoi neljänneksi ja tiimikaveri, Superport-luokan tulokaskuljettaja Federico Fuligni paransi perjantain 10. sijaansa rajusti ja nousi lähtöruudukossa heti tiimikaverin jälkeen viidenneksi.

Agusta-kaksikon jälkeen nähdäänkin suomalaisväriä, kun Kallio Racingin Yamahalla ajava itävaltalainen Thomas Gradinger lähtee kisaan kuudennesta ruudusta. Kawasaki-kuljettajat olivat perjantain treeneissä peräkkäisillä sijoilla tulosluettelossa ja sama meno jatkui myös aika-ajoissa. Japanin Hikari Okubo oli Kawasaki-kuljettajista nopeampi kahdeksannella sijallaan ja heti seuraavasta ruudusta kisaan starttaa tiimikaveri Lucas Mahias. Viron Hannes Soomer oli nopein Honda-kuljettaja 10. lähtöruudullaan.

Kallio Racingin Isaac Vinalesin lähtöruutu on 11 ja Loris Cresson starttaa kisaan 19. ruudusta.

Supersport MM, Phillip Island, Australia, aika-ajot.
1. Federico Caricasulo, Yamaha, ITA, 1.32,604
2. Randy Krummenacher, Yamaha, SUI, +0,079
3. Jules Cluzel, Yamaha, FRA, +0,539
4. Raffaele de Rosa, MV Agusta, ITA, +0,650
5. Federico Fuligni, MV Agusta, ITA, +0,790
6. Thomas Gradinger, Yamaha, AUT, +0,995
7. Hector Barbera, Yamaha, ESP, +1,017
8. Hikari Okubo, Kawasaki, JPN, +1,152
9. Lucas Mahias, Kawasaki, FRA, +1,200
10. Hannes Soomer, Honda, EST, +1,234

Uusin numero