Hautamäki odottaa malttamattomana speedwayn kovinta kotimaan kisaa

Kilpailulla on Suomessa pitkät perinteet, sillä nyt ajetaan jo 62. SM-finaali. Vuonna 1989 valmistuneella Vauhtipuiston radalla on yllättäen ratkottu henkilökohtainen Suomen mestaruus vain kahdesti, vuosina 2013 ja 1992.

Vuoden 2013 SM-finaalin Hyvinkäällä voittanut Juha Hautamäki on jo ilmoittautunut mukaan, vaikka Moottoriliiton internet-sivuilla olevan palvelun aukeaminen julkaistaan vasta nyt.

Näin viime vuoden hopeamitalisti itse kuvailee SM-finaalin roolia kuluvan kauden kalenterissaan:

– Kyllä se on minulle henkilökohtaisesti kauden päätavoite ja haluan ehdottomasti olla mukana. Se on se kovin Suomessa ajettava kilpailu jossa jokainen vääntää vielä asteen verran enemmän tosissaan. Viime kaudella loukkaantumiset hivenen sotkivat omaa kautta ja SM-finaalista irtosi vain hopeaa. Nyt odotan ehjää kautta ja pääsyä jälleen parhaassa mahdollisessa kunnossa haastamaan muut Suomen mestaruudesta.

Viikkoa aikaisemmin 6. elokuuta ajetaan puolestaan Varkaudessa nuorten U21 SM-finaali 27. kertaa. Myös siihen on ilmoittautuminen nyt avattu ja innokkaimmat ovat ehtineet jo mukaan.

Molempien SM-finaalien ilmoittautumisaika päättyy sääntökirjan mukaisesti kuukautta ennen kilpailupäivää. Nuorten finaalin ilmoittautuminen on mahdollista aina 6. heinäkuuta asti.

Hyvinkäälle mukaan pääsee ilmoittautumalla 13. heinäkuuta mennessä. Sähköiset lomakkeet ilmoittautumisen hoitamiseksi löytyy internet-osoitteesta www.moottoriliitto.fi. Ratalajien omat sivut löytyy LAJIT-valikosta, jolloin sivun vasempaan reunaan ilmestyy molemmille kilpailuille omat linkit.  
 
Teksti ja kuva:
Petteri Pohjola, Speedwaysanomat

Uusin numero