Gardnereista vasta historian toinen isä-poika -maailmanmestaripari

Red Bull KTM Ajon australialaiskuski Remy Gardner varmisti Valenciassa Moto2-luokan maailmanmestaruuden. Isä Wayne Gardner ajoi 500-kuutioisten maailmanmestaruuteen vuonna 1987.

Isän ja pojan, Wayne ja Remy Gardnerin maailmanmestaruus on harvinaista herkkua ratamoottoripyöräilyssä, sillä aikaisemmin samaan ovat pystyneet vain Kenny Roberts ja Kenny Roberts Junior. 

Valencian Ricardo Tormo -radalla ajettuun kauden 2021 päätösosakilpailuun lähdettiin tilanteesta, jossa Gardnerin ainoa maailmanmestaruuden uhkaaja oli tiimikaveri Raul Fernandez. Ohut mahdollisuus edellytti Fernandezilta voittoa kisasta. Voiton Fernandez ottikin, mutta siitä huolimatta Gardnerin ei tarvinnut saavuttaa kuin 13. sija Valenciasta maailmanemestaruuden varmistamiseksi. Gardner ajoi taktisesti järkevästi ottamatta turhia riskejä ja päätyi kilpailussa kymmenenneksi. 

Raul Fernandez voitti päätösosakilpailun, mutta MM-hopea ei välttämättä tyydyttänyt espanjalaiskuljettajaa.

-Yritin vain olla tekemättä virheitä ja ajaa niin puhtaasti kuin mahdollista. Se oli elämäni vaikein kisa, erityisesti viimeiset viisi kierrosta, jolloin en halunnut miettiä mahdollista mestaruutta vaan ainoastaan nauttia, totesi tuore maailmanmestari Remy Gardner heti kilpailun jälkeen.

Kausi 2021 oli Moto2-luokassa Aki Ajon tiimin kuljettajien täydellistä hallintaa. Gardner aloitti kauden kolmella peräkkäisellä podiumilla ja keräsi sen jälkeenkin pisteitä tasaisen vahvasti niin, että ennen kesätaukoa hänen etumatkansa pistetaulukossa oli jo 31 pistettä. Raul Fernandez sai loppukaudesta uuden vaihteen silmään, ja nousi kolmella peräkkäisellä voitollaan vain yhdeksän pisteen päähän Gardnerista ennen Emilia Romagnan osakilpailua. Siellä tapahtuikin tavallaan kauden ratkaisu, sillä Fernandez kaatui johtoasemasta ja Gardner vaikeuksista huolimatta tuplasi piste-eron 18 pisteeseen. Sen jälkeen molemmat ovat ajaneet hyvin ja Fernandezin mahdollisuudet mestaruuteen olivat lähinnä teoreettiset edellyttäen Gardnerilta epäonnea.

Tuoreen maailmanmestarin kanssa korkeimmalle korokkeelle noussut tiimipäällikkö Ajo juhlisti maailmanmestaruutta suomalaiskansalliseen tapaan.

Tiimipäällikkö Aki Ajolle vuosi on ollut uskomattoman menestyksekäs sekä Moto2 että Moto3-luokista, joissa molemmissa Red Bull KTM Ajo otti sekä kuljettajien että tiimien maailmanmestaruudet. Neljä maailmanmestaruutta saman kauden aikana!

– Ei ole sanoja kuvaamaan vuottamme Moto2-luokassa. Se on yksi niistä, joita tapahtuu vain kerran elämässä. Molemmat kuljettajat ovat kehittyneet paljon kauden aikana. Gardnerilla oli vaikeiden vuosien jälkeen nyt uskomaton kausi – ja nyt hän on mestari. 

Moto2-kilpailun tulokset, Valencia (Ricardo Tormo)
1. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) 25:38.612

2. Fabio Di Giannantonio (Kalex) +0.517

3. Augusto Fernandez (Kalex) +0.786

4. Celestino Vietti (Kalex) +2.393

5. Aron Canet (Boscoscuro) +4.978

10. Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) +9.112

Moto2, kuljettajien MM-pistetaulukko
1. Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) 311 points
2. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) 307 points

3. Marco Bezzecchi (Kalex) 214 points

4. Sam Lowes (Kalex) 190 points

5. Augusto Fernandez (Kalex) 174 points

Moto2, tiimien MM-pisteet
1. Red Bull KTM Ajo 618 points

2. Elf Marc VDS Racing Team 364 points

3. Sky Racing Team VR46 303 points

4. Inde Aspar Team 192 points

5. Federal Oil Gresini Moto2 173 points

Moto3-luokan mestaruus ratkesi jo viikko sitten:

Uusin numero