Ajon tiimille jälleen maailmanmestaruus – Pedro Acostasta ensimmäinen rookie-maailmanmestari

Aki Ajon Moto2- ja Moto3-tiimeille kausi on täysosuma. Se voittaa sekä tiimien että kuljettajien maailmanmestaruudet molemmissa luokissa, enää on epäselvää kumpi Ajon tiimin kuljettajista vie Moto2-luokan mestaruuden nimiinsä.

Moto3-luokassa kilpaileva Red Bull KTM Ajon espanjalaistulokas Pedro Acosta teki historiaa voittamalla ensimmäisenä rookie-kuljettajana luokan maailmanmestaruuden. Acosta ei jättänyt mitään jossittelujen varaa Algarven osakilpailussa, vaan ajoi voittoon pahimman uhkaajan Dennis Foggian jäädessä pisteiden ulkopuolelle. Näin ollen Foggia ei voi enää saavuttaa Acostan piste-etumatkaa, kun kaudesta on ajamatta enää Valencian päätösosakilpailu.

Tallipäällikkö Ajo, Suomi, Toijala ja sisärata

Algarven osakilpailun voitto oli Acostalle kauden kuudes ykkössija. Tiimikaveri Jaume Masia ajoi kilpailun johdossa, mutta kaatui kierrosta ennen maalia jääden lopputuloksissa sijalle 19. Helpolla ei Acostan voittokaan tullut, sillä espanjalainen starttasi kisaan vasta 14. lähtöruudusta. Mestaruus ratkesi vasta kierrosta ennen ruutulippua, kun Foggia kaatui ja menetti mahdollisuudet MM-pisteisiin. 

Pedro Acosta

-Pedron tämä kausi on unelma, joka muuttui todeksi, tiivisti tiimipäällikkö Aki Ajo suojattinsa uskomattoman kauden. 

Remy Gardnerilla toinen käsi jo mestaruuspokaalissa kiinni

Moto2-luokassa mestaruudesta taistelevat enää Red Bull KTM Ajon kuljettajakaksikko Remy Gardner ja Raul Fernandez. Algarveen lähdettäessä Gardnerilla oli 18 pisteen etumatka. Tänään Gardner ajoi voittoon, mutta mestaruus ei vielä ratkennut Fernandezin sinniteltyä toiselle sijalle. Piste-ero Gardnerin hyväksi ennen päätösosakilpailua on 23 pistettä. Se tarkoittaa, että Fernandezilla on mahdollisuus mestaruuteen vain ottamalla voitto, ja silloinkin Gardnerin pitäisi epäonnistua totaalisesti, käytännössä keskeyttää. Ajon tiimi on varmistanut Moto2-luokan tiimimestaruuden jo aikaisemmin.

MotoGP-luokassa Fabio Quartararo oli jo Algarveen lähdettäessä varmistanut mestaruuden. Merkkimestaruus oli katkolla Portugalissa, ja sen vei Ducati Pecco Bagnaian voitolla ja Jack Millerin kolmossijalla. Kisan kakkoseksi ajoi Suzukin Joan Mir.

Kauden päätösosakilpailu ajetaan Valencian Ricardo Tormo -radalla 12.-14. marraskuuta.

Uusin numero